LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Càritas dobla el nombre d’atencions en suport alimentari

Dos joves de Càritas preparant fruites per a gent que rep suport alimentari

“Són persones beneïdes”, diu una usuària de Càritas referint-se als seus voluntaris. Amb la pandèmia, la major part dels voluntaris de l’entitat social, s’han hagut de quedar a casa pel fet de ser població de risc. Cinc joves provinents de la borsa de voluntaris de l’Ajuntament de Sitges els han fet el relleu per assegurar el servei a les persones més vulnerables durant la crisi socioeconòmica derivada de la pandèmia del coronavirus.

Càritas Sitges ha duplicat el nombre de persones que atén des de l’inici de l’estat d’alarma, passant de 168 a 310 usuaris que reben aliments. A més, també ha incrementat en 35 les persones que reben suport per a la despesa en l’habitatge. Fent la comparativa amb l’anterior crisi financera, el coordinador, Albert Viñas, explica que “en relació amb la demanda d’ajut social, aquesta crisi ha impactat més de cop, mentre que l’altra va ser més perllongada en el temps”. Tot i això, Viñas diu que “amb el desconfinament, la situació s’ha estabilitzat, encara que faltarà veure com afectarà la baixada del turisme”.

A L’Eco d’aquesta setmana publiquem un reportatge sobre com gestiona Càritas l’actual situació. Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també us el podem portar a casa, si ens truqueu al 666 82 79 38. O bé, el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS, HORA A HORA (FASE 2)