LOADING

Type to search

Contingut patrocinat

Casa Hidalgo, alimentant solidaritat

Casa Hidalgo, obert fa 33 anys, és un dels establiments de restauració emblemàtics de Sitges. Una gran família que ha viscut les darreres tres dècades atenent sitgetans i visitants, amb familiaritat i bon gust. Els seus propietaris i responsables de la cuina, José Yáñez i Dolores Freitas, davant l’aturada de l’activitat, amb el decret d’Estat d’Alarma de la Covid-19, van decidir fer un pas endavant i sumar-se a diferents campanyes solidàries, aportant el que millor saben fer: cuinar.

Tot i la persiana abaixada es van afegir a la iniciativa de Health Warriors Sitges, aportant àpats per als sanitaris de l’Hospital de Sant Camil, i també d’altres centres hospitalaris de la regió sanitària. El servei és diferent. En lloc d’emplatar calia disposar de recipients adequats per preparar el menjar per endur. I en lloc d’atendre a les taules rebien els agraïments a través de missatges per les xarxes socials.

L’impacte en el sector de la restauració ha estat implacable. Però la cuina de Casa Hidalgo no ha deixat de funcionar. A més, el propietari, José Yáñez, ha mantingut la cura de l’hort que els proporciona producte d’horta ecològic i de proximitat, i aquest ha estat l’ingredient secret (menys guardat) de les seves receptes.

Sumar-se a la causa ha estat l’impuls per mantenir els fogons encesos, amb la mirada posada en el bri d’esperança dels improvisats nous clients: els herois de bata blanca a les plantes d’hospitals i serveis d’urgències. Uns clients agraïts, que han desplegat el coratge de la primera línia davant el nou coronavirus i han trobat pel camí, els aplaudiments de milers de persones i el suport d’establiments com Casa Hidalgo.

L’equip de cuina es va posar en marxa des del primer moment, amb l’objectiu de proporcionar un àpat amb productes de la terra i de temporada, de pròpia collita i de proveïdors locals. La inversió té la recompensa de mantenir l’activitat i els agraïments de qui en rep el resultat.

Ara, en una nova etapa, en què l’establiment ha obert la persiana als encàrrecs del menjar per endur a casa, es prepara el restaurant per garantir la màxima seguretat als clients que arribaran quan s’obrin les portes de la sala, quan estiguin ja taules parades i el servei, cara a cara, recuperi la seva esplendor. A més, Casa Hidalgo s’ha afegit a les donacions de productes per a les persones en situació de vulnerabilitat a través de Càritas.