Casals d’estiu 2022

Una experiència inoblidable per als infants i una gran tranquil·litat per als pares

Les classes arriben a la seva fi i les vacances d’estiu s’aproximen. És el moment ideal perquè els més petits de la casa s’oblidin dels llibres de text i gaudeixin del seu temps lliure fent esport, aprenent noves habilitats i fent nous amics. Els campus d’estiu poden tenir nombrosos beneficis, tant pels infants i adolescents, com pels pares i les mares, que sovint han de treballar i buscar qui pugui cuidar dels petits. Així doncs, existeixen una gran varietat de casals d’estiu, siguin de muntanya, de platja, d’esports o d’idiomes.

En primer lloc, els esplais serveixen per impulsar valors com el treball en equip o el cooperativisme, sobretot a través de dinàmiques grupals i esportives. A la vegada, potencien el sentiment de grup, la convivència i la responsabilitat afectiva dels petits. Els casals d’estiu obliguen els infants i adolescents a adaptar-se a grups nous i també a referents nous, que ja no són la mare i el pare.

Per altra banda, aquestes experiències són fonamentals perquè els infants i adolescents entrin en contacte amb la naturalesa i deixen a un costat les pantalles. Amb els campaments d’estiu, els nens i nenes poden moure’s, córrer i jugar a l’aire lliure fent esport i a través d’altres activitats enriquidores. En el cas de Sitges, els casals aquàtics poden ser una opció perquè els petits aprenguin els fonaments dels esports nàutics.

Tots aquests beneficis culminen en una major autonomia personal, independència i responsabilitat dels petits. Al trobar-se fora de la seva zona de confort, els infants i adolescents aprenen a gestionar-se sols i a tenir cura dels companys i companyes. Ben segur que els petits s’enduran la majoria d’aquests nous valors i habilitats amb ells, aplicant-los en el seu dia a dia després del campus d’estiu.

Cal destacar la importància de tenir en compte les preferències dels infants a l’hora d’elegir el tipus de casal d’estiu, ja que de vegades pot ser contraproduent obligar els petits si no els motiva la temàtica d’un esplai determinat. Això no hauria de ser un problema donat que existeixen esplais per a tots els gustos!

Els casals d’estiu són espais segurs on els petits aprenen noves habilitats i desenvolupen la seva imaginació acompanyats d’altres nens i nenes. Després d’una estada a un esplai d’estiu, el més segur és que els infants guanyin autonomia, confiança en ells mateixos i noves formes d’omplir el seu temps lliure, lluny de les pantalles.

Pitch&Putt – Portal del Roc
El Pitch&Putt Portal del Roc es troba situat a Vilanova i la Geltrú, al peu de la muntanya de la Talaia, amb unes vistes meravelloses amb el Mediterrani al fons.
Gaudiràs d’un esport molt saludable a l’aire lliure recomanat per a totes les edats. Podràs practicar-lo individualment, amb família o amb amics, gaudint d’un magnífic recorregut de 18 forats i una gran zona de pràctiques, on podràs iniciar-te en aquest esport.
A la Casa-Club disposaràs de tots els serveis i d’un BAR-RESTAURANT amb àmplies terrasses. I sempre amb totes les mesures sanitàries requerides.
El Portal del Roc és el primer Pitch &Putt de Catalunya adherit a la certificació “BIOSPHERE” pel seu compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient, i disposa també del Certificat de Turisme Familiar. Ni cal ser un gran jugador per passar-t’ho bé jugant al Pitch&Putt. Si vens al PORTAL DEL ROC et sorprendràs i faràs SALUT!

Nootka Kayak & Sup
Nootka va néixer al 2004 fruit de la passió per les activitats nàutiques i pel mar. El Campus Nàutic d’Estiu , consisteix en un programa d’activitats de caràcter esportiu, on l’objectiu principal és promoure la pràctica de diferents esports d’aigua.
Què farem?
• Els alumnes practicaran activitats relacionades amb el món dels esports nàutics, com el caiac, el stand up paddle, monster sup, snorkel i jocs de platja.
Com ho farem?
• 1 grup setmanal al matí de 9h a 13h de 7 a 14 anys
• 1 grup setmanal a la tarda de 17h a 19h de 13 a 16 anys o amb grups tancats de diferents edats.
Finalitat:
Creem un esplai on aprendrem un conjunt de valors i actituds personals, responsabilitat, coneixement del medi marí , autoestima, creativitat ..
Treballem les capacitats físiques i habilitats motrius, alhora que es fomenta el treball en equip.
Informació i reserves: Tel: 938.100.256 o 609.252.412
Web: www.nootka-kayak.com. Centre d’activitats a la Platja de les Anquines, davant l’Hotel ME Sitges Terramar

Club Nàutic Sitges
Un any més, comencen les activitats d’estiu al Club Nàutic de Sitges. Els cursos van destinats als nens i nenes a partir dels 7 anys, i en ells podran aprendre a navegar i gaudir de la mar, en una escola que transmet els valors de respecte al mar, el medi ambient, els companys, la cooperació i amb el màximnivell de seguretat.
ACTIVITATS: es realitzen de dilluns a divendres i en caps de setmana de 10 a 19.30 hores i inclouen cursos de vela lleugera, catamarà i patí a vela; així com altres activitats nàutiques com el caiac, el paddle surf, el surf, i el windsurf. Durant el dia també es realitzen activitats a la platja i tallers.
L’escola de vela del Nàutic és la segona més important de Catalunya per volum de participants i la primera de caràcter privat; i la principal obligació i filosofia és ensenyar la vela. Sitges viu cara al mar i des del Club Nàutic el volen ensenyar a tots els nens i nenes de la vila.
Per a més informació o reserves sobre els cursos de vela d’estiu: cns@nauticsitges.com, www.nauticsitges.com o 937432057. Visita’ns a l’Espigó de Llevant s/n, Platja de la Fragata.

Club de Mar de Sitges
Des del 27 de juny fins el 2 de setembre s’organitza un esplai infantil i juvenil pels nens i nenes entre els 3 i els 12 anys. Està dirigit per monitors qualificats i ofereix als més menut la possibilitat de realitzar diferents tipus d’activitats.
Multiesports: Introducció a diferents esports individuals i en grup.
Activitats aquàtiques: pràctica d’esports aquàtics com caiac, surf, vela…
Jocs d’aigua: diversos jocs a la piscina i la platja.
Contes: Els més petits tindran moments per a relaxar-se a l’ombra escoltant un conte
Esports a la platja: Iniciació als esports de platja com el volei o les plales.
Joc de taula: jocs d’estratègia, matemàtiques…
Jocs tradicionals: jocs innovadors i jocs de tota la vida.
A més a més es realitzaran sortides amb activitats esportives i culturals.
Per a més informació: clubmarsitges/esplai

IAB Institute of the Arts, Barcelona
El Casal d’estiu de l’IAB “Summer Youth Academy” s’imparteix en anglès per a nens d’entre 8 i 15 anys apassionats per cantar, ballar i actuar. Tindrà lloc durant tres setmanes consecutives del mes de juliol, on cada setmana es duran a terme diferents activitats, molt emocionants i divertides.
Les dates són les següents:
Setmana 1: del dilluns 4 de juliol al divendres 8 de juliol.
Setmana 2: del dilluns 11 de juliol al divendres 15 de juliol.
Setmana 3: del dilluns 18 de juliol al divendres 22 de juliol.
Tarifes 195 € per estudiant i setmana
Per reservar visita: https://www.iabarcelona.com/summer-youth-academy

Articles relacionats