LOADING

Type to search

Actualitat Eleccions 26M

Ciutadans es desmarca del pacte alternatiu

El candidat del PSC fa els darrers intents per sumar JxS, Cs, NH i EM en un govern alternatiu al tancat per ERC i SGI

Aurora Carbonell i David Martínez en un dels Debat a Dos de L’Eco, amb Mònica Gallardo i Luismi García en primera fila

Ciutadans no apostarà per un pacte alternatiu al que van tancar ahir a la nit ERC i SGI, segons ha ressaltat el seu cap de llista, el diputat Manu Rodríguez, a L’Eco de Sitges: “no farem alcaldessa Mònica Gallardo i tampoc Luismi García”. D’aquesta manera, el líder de Cs desactiva els intents del PSC per bastir un acord entre els mateixos socialistes, Junts per Sitges, Ciutadans, Nou Horitzó i El Margalló, que superaria els onze regidors. Luismi Garcia, també en conversa amb L’Eco, ha destacat que intentarà aquesta fórmula “si és possible”, mentre que Mònica Gallardo ha apuntat que “a hores d’ara no hi ha res en aquest sentit”.

“Al PSC li vam demanar després de les eleccions que es mogués per un acord difícil, però possible, que sumava onze regidors [PSC, Cs, SGI, NH, CVS, EM]”, ha apuntat Manu Rodríguez. “Estàvem disposats a compartir l’Alcaldia”, ha afegit. “Ara que no tenen a SGI que no ens vinguin a buscar com a segon o tercer plat”.

El candidat de Ciutadans ha confirmat que la proposta que portarà a l’assemblea de la seva formació (prevista per dijous) és votar-se a si mateixos en el Ple d’investidura. Manu Rodríguez ha descartat, de totes totes, fer alcaldessa Mònica Gallardo amb els seus vots. “Hi ha coses que no poden ser i ho hem dit des del primer dia”. Rodríguez, a més, ha felicitat la manera de fer d’SGI: “han estat honestos i seriosos: finalment han optat per una altra fórmula que no ens agrada, però cal acceptar-ho. No és moment d’invents; la legislatura és llarga i tindrem oportunitats d’altres alternatives”.

Manu Rodríguez ha estat molt explícit davant els darrers intents del candidat del PSC, Luismi García, que considera que hi ha una opció de govern alternatiu al liderat per Aurora Carbonell. “Cal superar els blocs i aquesta fórmula [la que ajuntaria els independentistes de JxS i els unionistes de Cs en un mateix acord], ho permet, tot i ser molt difícil”, ha apuntat el cap de llista socialista. Luismi Garcia i Mònica Gallardo han parlat avui per whatsapp sobre aquesta opció i s’han encomanat a la conversa que el candidat socialista havia previst amb el de Ciutadans avui a la nit, però Manu Rodríguez ha subratllat que no hi ha res parlar “si es tracta de fer fórmules impossibles”.

Per la seva part, Mònica Gallardo ha subratllat que “no hi ha res” d’un acord amb Ciutadans, tot i que tampoc ha assegurat que rebutjaria els vots d’aquesta formació, reproduint-se un cas similar al d’Ada Colau. Gallardo ha preferit centrar el seu discurs en la crítica a l’acord al qual han arribat ERC i SGI, al qual es podrien sumar Guanyem i CVS: “no reflecteix la pluralitat i fragmentació del Ple”. “A nosaltres ens preocupa l’endemà, no qui serà escollit dissabte; i un pacte com el que preveuen ERC i SGI no aportarà estabilitat”.