Comença a subministrar-se la tercera dosi de la vacuna entre la gent gran

- Publicitat -

La tercera dosi de la vacuna contra la Covid ja ha començat a subministrar-se entre la gent gran de Sitges i de Sant Pere de Ribes. Com ja va succeir amb l’inici de la vacunació, a començament d’any, les residències de gent gran són els primers destinataris de la tercera fase d’inoculacions, que té com a finalitat refermar l’eficàcia immunitiva.

A Sant Pere de Ribes ja s’han injectat 191 terceres dosi, mentre que a Sitges encara en són 27, si bé la xifra pujarà la propera setmana. Aquests dies, les residències estan recollint les peticions d’acceptació de les terceres dosi entre els mateixos residents i els seus familiars. A l’Hospital de Sant Joan Baptista es començaran a subministrar dijous.

El procés de vacunació continua avançant a totes dues poblacions, si bé Sant Pere de Ribes registra una velocitat superior, només lleugerament per sota de la mitjana nacional. En canvi, a Sitges s’ha ampliat la diferència de percentatge respecte el conjunt de Catalunya. La causa és que l’elevat nombre de població estrangera resident comporta que en alguns casos no computin en les dades locals.

El conjunt de residents a Sitges que han rebut la pauta completa és del 68,40 per cent, mentre que a Sant Pere de Ribes és del 71 per cent, en consonància amb la mitjana nacional (71,58 per cent). Això es tradueix en més de 20.000 vacunats a Sitges i de21.000 a Sant Pere de Ribes.

Avui dimecres, el CAP de Sitges acull una nova marató de vacunació. Serà entre les 15 i les 19.30 hores. Hi poden assistir tots els majors de 12 anys, amb la targeta sanitària o el número d’identificació. També se subministraran segones dosis als qui ja tinguin la primera, encara que se l’hagin posat en una altra població.

Notícies relacionades:
El nombre de nous positius es manté en la banda baixa (23 de setembre de 2021)
Els índexs epidemiològics són els més baixos de l’any (16 de setembre de 2021)
Els ingressats per Covid a Sant Camil baixen a nivells mínims (4 de setembre de 2021)
Els vacunats a Sitges i a Ribes encara no arriben al 65% (31 d’agost de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats