LOADING

Type to search

Actualitat

Comença la redacció del projecte de centre logístic de Can Robert

El futur complex de distribució de mercaderies es construirà mitjançant un sistema de mòduls de contenidors i té com a objectiu descongestionar el pas de vehicles comercials

L’Ajuntament de Sitges ha contractat per 15.000 euros els serveis d’una consultora especialitzada per a la redacció del projecte del nou centre de distribució de mercaderies que, amb tota seguretat, s’instal·larà a la superfície de l’aparcament de vehicles de Can Robert. El treball de planificació del complex logístic, que ja ha començat, tractarà, en primer lloc, de solucionar algunes incògnites. Entre elles, si el repartiment selectiu de béns i mercaderies es limitarà a la zona cèntrica de vianants o si serà més extensiu, o la possibilitat d’habilitar hi noves places de pàrquing mentre duren les obres. També proposarà les millors fórmules per al trasllat d’aquells productes que necessiten de cambra frigorífica. Finalment, i entre altres qüestions, el Govern local haurà d’iniciar negociacions amb el propietari de la parcel·la de Can Robert, de titularitat privada, tot i que confia en arribar a un acord, assegura a L’Eco el regidor de Sostenibilitat i Transició Energètica, Xavier Roig.

El consistori considera que aquest emplaçament, en els accessos de la vila, és “el més idoni” per la seva proximitat amb el centre i amb les platges, així com amb el complex de Can Milà, el nou pol d’atracció turística de Sitges. L’execució de la base logística seria, en principi, ràpida i econòmica, ja que es construirà mitjançant un sistema de contenidors modulars, que permetrà una fàcil ampliació i, fins i tot, el seu trasllat a un altre espai. Els camions i furgonetes dipositarien les mercaderies en el nou recinte, per a ser després processades i distribuïdes en un únic lliurament, mitjançant vehicles elèctrics, silenciosos i sostenibles. En una segona fase, el Govern municipal haurà de decidir si es construeixen noves places d’aparcament subterrànies. A més, contempla la possibilitat de treure a concurs el disseny i l’explotació del futur centre de distribució.

Podràs trobar la informació completa a les pàgines de L’Eco d’aquesta setmana, ja disponible al teu punt de venda, o bé en la seva edició digital al web d’Iquiosc.

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure