LOADING

Type to search

Actualitat Festa Major Festes

Comissió i Agrupació s’enfronten per un acte de Santa Tecla

Les Gitanes d’Antes, al Racó de la Calma l’any 2016

L’organització del concert de gralles i l’espectacle de les Gitanes d’Antes, avui a la a nit al Prado, ha generat una disputa entre l’Agrupació de Balls Populars (ABPS) –que és l’entitat organitzadora– i la Comissió de Festa Major i Santa Tecla i la Regidoria de Festes. Aquests dos darrers consideren que l’ABPS ha actuat al marge dels criteris unitaris en l’organització dels actes de Santa Tecla. Per la seva part, l’Agrupa sosté que la Comissió estava informada, ja que se’ls hi havia exposat la intenció de convocar el concert i l’espectacle en una reunió conjunta fa unes setmanes.

Tant l’Agrupació com la Comissió van emetre ahir divendres dos comunicats en què s’evidencien les acusacions mútues. L’ABPS subratllava que “la voluntat d’aquesta Junta ha estat sempre la de col·laborar de forma positiva amb la resta de responsables culturals de la vila: Comissió, autoritats i tècnics municipals. I és per això que no s’entén la pressió rebuda per part dels responsables anteriorment citats, que pretenen l’ajornament fora dels dies o la suspensió total o parcial de l’acte previst”.

Per la seva part, la Comissió de Festa Major acusava l’Agrupació d’anar a la seva, en el seu comunicat posterior, emès ahir al vespre: “l’organització s’ha realitzat sense el nostre coneixement ni el de l’Ajuntament; per tant, la Comissió es desvincula d’aquest acte”. El mateix comunicat apunta que “considerem que s’hagués pogut treballar d’una altra manera, respectant la línia marcada i consensuada des de la Comissió amb l’Ajuntament i totes les colles, que han seguit les indicacions acordades de forma totalment col·laborativa per evitar la participació en actes no oficials, incloses les colles de l’ABPS”.

La presidenta de l’Agrupa, Vinyet Esteban, ha rebutjat entrar en noves polèmiques i ha garantit que per a l’acte d’avui –que compta amb la col·laboració del mateix Prado i de l’Escola de Grallers– s’han pres totes les mesures sanitàries pròpies d’aquest tipus d’esdeveniments. Esteban apunta que l’acte es desenvoluparà en els mateixos termes organitzatius (distància social, gel…) que els concerts i altres espectacles escènics programats per l’Ajuntament i altres entitats aquest estiu.

El concert de gralles i l’espectacle de les Gitanes d’Antes fa onze anys que forma part del programa de Santa Tecla per iniciativa de l’Agrupació. Ahir mateix es van esgotar les entrades.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure