LOADING

Type to search

Actualitat Eleccions 26M

Comuns Verds no entrarà, de moment, al Govern

Carme Gasulla votarà, però, a favor de la investidura d’Aurora Carbonell

Els representants d’ERC i CVS ja es van reunir el 15 de maig passat per buscar aproximacions.

L’assemblea de Comuns Verds Sitges (CVS) va decidir ahir no entrar al Govern municipal, que previsiblement quedarà integrat per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Sitges Grup Independent (SGI) i Guanyem Sitges (GS). La posició de CVS, però, és la d’afavorir una proximitat amb el nou Govern i valorar la possibilitat d’incorporar-s’hi més endavant. De fet, Carme Gasulla votarà a favor de la investidura d’Aurora Carbonell.

Als Comuns hi ha la sensació que la gestació del Govern no s’ha fet amb prou temps i que tancar-ho en els dies que queden fins dissabte –quan es constituirà el nou Ajuntament– “seria precipitat”. Per aquest motiu, prefereixen, de moment, quedar-se fora i valorar la seva possible incorporació a finals d’any, un cop es negociï el pressupost municipal del 2020. De totes maneres, a CVS no descarten, si es dóna el cas, valorar altres governs alternatius.

Tot i quedar-se fora del Govern, l’assemblea de CVS va pronunciar-se a favor que el vot de Carme Gasulla sigui per Aurora Carbonell en la sessió d’investidura. Previsiblement, Carbonell sumarà 9 vots, corresponents a ERC (4), SGI (2), Guanyem (2) i el de CVS.

Entre la militància de Comuns Verds es considera que hi ha hagut poca agilitat a l’hora de parlar del programa i subratllar les línies coincidents per tal de formar Govern. La primera reunió de CVS amb ERC no va ser fins la  setmana passada i amb Guanyem no va arribar fins dilluns. A més d’aquestes dues formacions, SGI s’ha reunit també amb el PSC i Ciutadans.