Continua el degoteig de positius a Sitges i a Ribes

- Publicitat -

Sitges ha pujat en quatre casos positius aquest cap de setmana i Sant Pere de Ribes en cinc. Les dades actualitzades a partir de la realització de PCR i tests evidencien que tots dos municipis continuen registrant nous casos: en el cas de Ribes a un ritme equiparable al de la demarcació de Barcelona (és a dir, l’àrea metropolitana, fonamentalment), mentre que en el de Sitges amb una freqüència inferior.

Des que va començar el mes de juliol, a Sitges hi ha hagut un augment del 10,61 per cent dels casos positius, mentre que a Sant Pere de Ribes ja s’arriba al 13,52 per cent (a la província és el 13,16 per cent i a tot Catalunya, el 15,21 per cent). L’increment està motivat per l’augment del nombre de proves realitzades als CAP, però també per l’expansió evident del virus. És a dir, es fan més proves que abans i, per tant, apareixen més positius, però també és cert que l’excés de relaxació social està fent augmentar el nombre de casos. A Sant Camil hi ha hagut en les dues últimes dues setmanes quatre ingressos per Covid-19, tot i que cap és habitant de Sitges ni de Sant Pere de Ribes.

Resulta rellevant, però, que Sitges –una població que, tot i la crisi turística, registra un moviment de recepció de gent notablement superior que Ribes– tingui menys casos nous que la població veïna o la tendència de l’àrea de Barcelona. Durant els primers dinou dies de juliol, a Sitges s’han registrat 19 casos nous i a Sant Pere de Ribes, 28.

Notícia relacionada:
Sant Camil suma dos nous ingressos per Covid-19 i ja en té quatre (18 de juliol de 2020)

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats