Corpus i Sant Joan: la crònica

- Publicitat -

Sitges es va despertar dissabte passat amb un dia radiant on es commemorava la festivitat del Corpus. A les 6 de la tarda van començar a ballar les tres parelles de gegants pels carrers de la vila acabant als Jardins de El Retiro. Un cop acabada la sortida, els organitzadors i participants de les catifes, van començar la feina de desfullar les flors i pintar el terra amb les sanefes que al dia següent seran omplertes amb clavells i pellofa tot vestint el poble acord amb la festivitat.

A primera hora de diumenge, sitgetans i visitar van omplir els carrers de la vila amb les tradicionals catifes fetes de sanefes o dibuixos distribuïdes en trams o de carrer sencer com la del Santiago Rusiñol, que va tornar a mostrar un gran impacte. Cap a les 7 de la tarda, va començar un dels actes més esperats de la festivitat: la processó del Santíssim Sagrament, amb l’acompanyament de les tres parelles de gegants, el Drac, l’Àliga i el solemne ball de la Moixiganga que, entre aplaudiments dels assistents, representava l’argolla.

Una de les curiositats d’aquest mogut cap de setmana va ser la coincidència de diumenge de Corpus amb la revetlla de  Sant Joan. El Poble Sec que tradicionalment acull la revetlla a Sitges, va oferir el concert de Veneno en la Piel, on hi va haver un gran aforament. La plaça Catalunya estava plena de gom a gom, on tothom tenia ganes de ballar, tirar petards i menjar la tradicional coca de Sant Joan tot celebrant la revetlla.

Un cap de setmana ple de esdeveniments que dóna la benvinguda oficial a l’estiu. Enguany s’ha pogut gaudir d’un Corpus radiant a diferència de l’any passat, que va ser passat per aigua on malauradament moltes catifes van ser destruïdes i on els gegants sitgetans no hi van poder dansar. Enguany hi ha hagut temps també per als petits homenatges, com els dedicats a Jordi Carbonell i Ramon Ibáñez, expositors de la tradicional l’Exposició Nacional de clavells, durant el pregó de divendres, a càrrec de Josep Maria Rosés.

Articles relacionats