LOADING

Type to search

Actualitat

Corpus, les platges, els negacionistes i la contaminació a Garraf, a L’Eco

L’Eco d’aquesta setmana posa el seu focus en la celebració de Corpus, l’organització d’un fòrum internacional de negacionistes a Sitges, la nova polèmica arran el xiringuito al Passeig, la contaminació que pateix el poble de Garraf i la condició de Sitges com a plató de rodatges de fotonovel·les als anys seixanta, entre molts altres temes.

La recuperació del carrer a la celebració de Corpus és tractada àmpliament aquesta setmana a L’Eco. Hi trobareu diferents articles i, a més, una entrevista a les perruqueres dels gegants: Carme Merlos, Asun Montaner i Mònica Planes.

L’actualitat local també s’atura a les platges: parlem del xiringuito instal·lat damunt del Passeig per la pèrdua d’espai, dels moviments de sorra i de l’inici de la temporada del servei de salvaments. També tractem l’ampliació de l’espai a les terrasses, els nous passos de vianants i els esdeveniments del segon semestre de l’any. Publiquem també la crònica del viatge que alumnes de l’Escola d’Hostaleria del J.R. Benaprès van fer a Madrid, amb motiu de la fira Fitur.

Els focus també s’adrecen a l’impacte local de la pandèmia. Ens fem ressò de la velocitat de la vacunació i també que el brot detectat a Ribes la setmana passada ha esquitxat Sitges, on han incrementat els indicadors epidemiològics. Al mateix temps, expliquem el fòrum internacional que s’ha de celebrar a la vila amb negacionistes de diferents punts del planeta, entre els quals Miguel Bosé.

L’actualitat passa aquesta setmana per la pressió que rep el poble de Garraf, a causa de la contaminació aparentment provocada pel vell abocador del massís, junt amb les partícules de la pedrera.

A L’Eco d’aquesta setmana publiquem un ampli reportatge de Sitges com a plató de les fotonovel·les d’èxit als anys seixanta del segle passat. També entrevistem la periodista Irene Blay.

La secció Sitges in English explica que Sitges és la tercera població amb renda per càpita de Catalunya, que Sant Camil no pateix cap defunció per Covid des de fa un mes i mig, que la Policia i els Mossos intervenen a l’espigó i la polèmica pel xiringuito al Passeig.

A les pàgines de Ribes ens fem ressò de l’augment dels actes vandàlics, de l’esperat retorn de la Fira d’Indians, de l’obertura del Centre d’Interpretació, de les iniciatives de la cooperativa escolar.

A Cultura parlem del memorial al músic Josep Vadell, el Sitges Guitar Festival i l’exposició de Montserrat Grau i el videojoc dels museus. A Esports posem atenció en la nova entrenadora de la UE Sitges, Luri Soroche, la promoció del Rugby Club, l’èxit del Bàsquet Sitges, la victòria del CD Ribes i que el CP Ribes assegura la Segona Catalana.

Aquesta setmana comptem amb les firmes de Maria Àngels Bartés, Patricia Benson, Xavi Huete, Brandon Jones, Lorena Iglesias, Anaïs Martí, Ivan Martínez, Pedro Palacios, Xavi Ripoll, Joan Rodríguez, Joan Rosquellas, Rosalia Sans, Núria Scarp, Josep Maria Tubau, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Antoni Sella, Vinyet Panyella, José Luis Gutiérrez, Manel Pérez i Núria Pozo. Les contres són de Núria Camps (Sitges) i Lali Miret (Ribes). L’apunt és de Laia Romero.

Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure