LOADING

Type to search

Cultura

Cultura i gastronomia es donen la mà per celebrar els 90 anys de la mort de Rusiñol

Diumenge 13 de juny farà 90 anys de la mort de Santiago Rusiñol i Sitges ho commemora amb diferents activitats durant aquests dies. Una exposició, visites al Cau Ferrat, ofrenes florals, una representació teatral i propostes gastronòmiques configuren el programa, que ha comptat amb la participació dels Museus de Sitges, la Regidoria de Cultura i el Gremi d’Hostaleria.

El 90è aniversari de la mort de Rusiñol ha tornat a posar de manifest la suma d’esforços dels agents culturals i econòmics. Es tracta d’un programa, fonamentalment adreçat al consum local, ja que no hi ha grans iniciatives d’àmbit nacional, però que permetrà viure un cap de setmana plenament rusiñolià des de diferents punts de vista i propostes.

Els actes van començar la setmana passada, amb la inauguració d’una exposició sobre l’artista a les vitrines de la biblioteca que porta el seu nom i que es podrà visitar durant tot el mes. També el cap de setmana passat va començar la Ruta modernista gastronòmica, que ofereix diferents plats inspirats en les arts de finals del segle XIX. Els restaurants que participen en aquest menú són La Nansa, La Salseta, Marenostrum, Pic Nic, Jardins de Beyrouth (Hotel Royal Rooms), Acqua (Hotel Sunway) i Bar Rusiñol. Els clients d’aquests plats reben una entrada d’accés al Cau Ferrat.

El gruix de la celebració serà aquest proper cap de setmana. El Cau Ferrat, el Racó de la Calma i el monument a Santiago Rusiñol, a la platja Sant Sebastià, atrauran les activitats, entre les quals hi ha una visita literària, la projecció d’un documental, la representació teatral de l’obra El bon policia i una ofrena floral. A més, també hi ha programada una sortida cultural al cementiri de Montjuïc, amb ofrenes a la tomba de l’artista i propostes a les xarxes socials.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure