LOADING

Type to search

Cultura

Els Museus acullen una exposició sobre artistes compromeses amb la Segona República

Recull dues línies d’investigació iniciades pel Consorci del Patrimoni

Visita guiada durant la inauguració de l’exposició, aquest dimecres, al Museu de Maricel. (Mònica Porta)

El 14 d’abril de 1931 és una data simbòlica en l’imaginari polític estatal. Es tracta del dia en què es va proclamar la Segona República Espanyola, just després que, en clau catalana, el president Francesc Macià proclamés la República Catalana en el marc d’una Confederació Ibèrica que mai no acabaria de reeixir.

En el 91è aniversari d’aquesta efemèride, els Museus de Sitges han inaugurat, aquest dimecres, l’exposició Artistes compromeses amb la República, comissariada per Núria Rius i Julián Díaz. La mostra integra dues línies d’investigació i treball estratègic del Consorci del Patrimoni de Sitges: d’una banda, el patrimoni immaterial, representat per la transcendència d’aquell fet polític; de l’altra, els discursos en clau de gènere, que visibilitzen artistes sovint oblidades o encara no prou reivindicades per la seva vàlua creativa.

El llistat de dones presents a l’exposició i els detalls de les obres exposades, a la versió en paper de L’Eco, que trobareu als punts de venda habituals. També podeu llegir la versió en PDF a través de la plataforma digital iQuiosc.

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure