LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus Ribes

De 170 a 1 en dos mesos: la dràstica reducció de positius de Sant Camil

Equip de professionals psicosials que han estat treballant a Sant Camil durant els mesos de pandèmia.

El 30 de març, l’Hospital de Sant Camil va arribar a sumar 170 ingressats amb símptomes de coronavirus a les seves instal·lacions. Va ser el moment de màxima tensió, que va situar el centre a un pas del seu col·lapse. Avui dilluns 1 de juny, només té un únic pacient amb coronavirus.

La desescalada a Sant Camil es va iniciar ja fa unes setmanes, quan la xifra d’ingressats va començar a baixar de manera proporcional a l’augment d’altes. A finals d’abril, la quantitat de pacients amb símptomes de Covid-19 es movia en la vuitantena, però el ran salt es va produir la segona setmana de maig, quan es va situar per sobre de la trentena. Des d’aleshores, la xifra ha baixat progressivament, fins situar el centre tècnicament alliberat de la Covid-19. Dilluns passat tenia onze pacients amb aquesta malaltia, que van baixar a tres dijous i que avui s’ha situat en només un.

Des de mitjans de maig, l’hospital va començar a recuperar alguns dels serveis i unitats que havia deixat fora d’ús per concentrar tots els seus esforços en la Covid-19. És el cas de maternitat i pediatria, que havien derivat a l’Hospital de Vilafranca i a Sant Joan de Déu. També s’ha reobert la residència de gent gran, que havia estat dedicada a acollir malalats de coronavirus des del 20 de març, quan els seus residents van ser enviats a l’hotel Meliá.Amb tot, Sant Camil reserva una planta dedicada a Covid-19 per si es produís un repunt i calgués actuar amb urgència. Al centre calculen que, tot i la dràstica reducció de malalts de coronavirus, la plena normalitat no arribarà fins passat l’estiu: la majoria de visites es fan telemàtiques i els processos i protocols de separació es mantenen totalment actius.

Per altra banda, tant l’Hospital de Sant Camil com el de l’Alt Penedès (tots dos integrats en el Consorci Sanitari del Garraf – Alt Penedès) van rebre la setmana passada mascaretes per a persones amb dificultats auditives. Es tracta de mascaretes que faciliten el seguiment d’una conversa a les persones que habitualment ho fan llegint els llavis. Les peces han estat confeccionades per l’associació u+ del Vendrell, a petició del Servei d’Otorinolaringologia del Consorci.

Mascaretes auditives rebudes als hospitals de Sant Pere de Ribes i Vilafranca

Notícia relacionada:
Sant Camil queda tècnicament fora de la Covid-19 (28 de maig de 2020)

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS, HORA A HORA (FASE 2)