LOADING

Type to search

Eleccions Catalanes

Demòcrates de Sitges avala la seva integració a les llistes de Junts per Catalunya

Jordi Mas, en una de les sessions de les Jornades Repensar Sitges, l’any 2018

Demòcrates de Sitges s’ha posicionat clarament a favor de la integració del seu partit a les llistes de Junts per Catalunya per a les properes eleccions autonòmiques. L’exregidor entre 2007 i 2019 i dirigent nacional de Demòcrates, Jordi Mas, afirma que “el moviment independentista ha de recuperar l’estratègia guanyadora”. Mas reivindica “l’esperit de l’1 d’octubre” i veu Junts per Catalunya com a “eina d’alliberament nacional”. El partit hereu d’Unió Democràtica també apel·la a totes les forces independentistes a anar juntes de cara a les properes eleccions del 14 de febrer.

Demòcrates aposta per la unilateralitat i la confrontació com a eines per arribar a la independència. El partit d’inspiració democristiana veu els propers comicis com un plebiscit i aposta per “crear camins de representativitat i legitimitat paral·lela, que siguin incontrolables per l’estat”, com ho són el Consell per la República o l’Assemblea de càrrecs electes, tots ells liderats per l’expresident de la Generalitat i candidat de Junts, Carles Puigdemont, des de Waterloo (Bèlgica). Mas subratlla la idea de redactar una constitució de “la nova república catalana, per després ratificar-lo en un segon referèndum, “que servirà per trencar el cicle d’emancipació iniciat l’1 doctubre”.

Demòcrates se suma a la llista de formacions que s’ajunten a la llista electoral de Junts per Catalunya. També hi va Moviment d’Esquerres (MES), partit integrat majoritàriament per membres que havien estat del PSC. En les útlimes eleccions autonòmiques, tant Demòcrates com MES van anar juntament amb Esquerra Republicana a les llistes electorals Cap de les dues formacions s’ha presentat mai en solitari a uns comicis. A Sitges, Demòcrates va optar per integrar-se a Junts per Sitges el 2019.

Notícies relacionades:
Guanyem Sitges es desmarca de Guanyem Catalunya (13 de gener de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure