Desapareixen dos perfils falsos de Twitter en l’òrbita de JxS

Tuit de La Punta de Sitges, ara desaparegut, i captura de portada d’avui de Dolors Querol
- Publicitat -

Poques hores després que Guanyem Sitges acusés ahir l’entorn de la portaveu de Junts per Sitges, Mònica Gallardo, d’estar darrere del perfil fals de Twitter La Tola de Sitges, van desaparèixer altres dos comptes falsos que operaven en l’òrbita d’aquesta formació. Es tracta de La Punta de Sitges –que ha estat esborrat– i del perfil Dolors Querol –que ha estat suspès–, gestionats també anònimament i que havien interactuat amb La Tola de Sitges en les crítiques a altres adversaris polítics. Com acostuma a passar en aquest entorn, tots dos han deixat rastre.

La Punta de Sitges tenia un to i estil més suau que el de La Tola de Sitges i feia tuits de diversos temes –no únicament polítics–, com per exemple la Festa Major, el Carnaval o els Museus de Sitges. Sovint utilitzava un to en clau d’humor i, generalment, allunyat de l’estil difamador que caracteritzava La Tola de Sitges. Tot i això, La Punta de Sitges també va publicar tuits acusadors contra ERC i Guanyem Sitges, especialment quan aquestes formacions van iniciar les converses d’ampliació del Govern amb el PSC, acusant-los de “botiflers”. Sovint també compartia publicacions de Junts per Sitges o de la mateixa Mònica Gallardo. En el seu comunicat, el grup autoanomenat Anonymous Sitges també va incloure aquest perfil en l’entorn de JxS.

El perfil Dolors Querol, tot i tenir un nom aparentment d’una dona, també amagava un compte fals, que es dedicava sobretot a realitzar intervencions de política nacional, amb tesis alineades amb Carles Puigdemont i Junts per Catalunya i amb continus atacs a ERC. En ocasions, també feia comentaris de política local, per acusar ERC i Guanyem i, de retruc, a L’Eco.

El dos perfils van mantenir una línia intensa d’atac contra les dues formacions del Govern quan van decidir negociar l’ampliació de l’executiu amb el PSC, tot i que curiosament van deixar passar de llarg l’intent de moció de censura que Mònica Gallardo va provar d’orquestrar en les mateixes dates amb el PSC i amb Ciutadans per intentar desbancar Aurora Carbonell de l’Alcaldia.

No és la primera vegada que, de cop i volta, desapareixen trols a Twitter. Fa uns anys, operava el Talp de Sitges, que en aquest cas apuntava contra l’aleshores CiU de Miquel Forns. Casualment, es va cancel·lar coincidint amb l’accés d’una persona de Sitges a un càrrec polític en una època en què s’havia descobert noms de projecció pública d’àmbit nacional darrere de comptes que es dedicaven a insultar.

Notícia relacionada:
Guanyem apunta a l’entorn de Mònica Gallardo en difamacions a Twitter (27 de juliol de 2020)

legeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats