LOADING

Type to search

Actualitat

Descobert un nou obús de la Guerra Civil

L’artefacte ha aparegut a les obres d’una casa del Vinyet gairebé quatre anys després de trobar-ne un sota el mar al Garraf

Troben un nou artefacte explosiu de la guerra civil a una casa del Vinyet gairebé quatre anys després que aparegués un obús al fons del mar prop de la Cala Ginesta al litoral del Garraf. En aquella ocasió, a l’agost del 2018, un ciutadà va detectar mentre bussejava l’artefacte. Fins a aquell punt sota les vies, a 10 metres de la riba i a una profunditat de 3,5 metres, es va desplaçar la Unitat Especial de Desactivació d’Explosius del Centre de Bussejo de l’Armada amb base a Cartagena (Murcia), que va detonar l’explosiu en aquell mateix escenari.

Pel que fa a l’artefacte descobert recentment al Vinyet, es tracta d’un obús llençat durant la guerra civil presumiblement per les unitats antiaèries. La zona a la qual actualment s’ubica la casa que s’està reformant en el seu dia van ser terrenys compostos per vinyes. Al tractar-se d’una terra tova, el fet que l’explosiu caigués del revés, quedant el detonador a la part superior sense explotar, va poder permetre que el projectil s’enfonsés quedant completament amagat.

Podreu llegir la not´´ícia completa a les pàgines de L’Eco de Sitges, ja disponible al teu punt de venda i a Iquiosc.

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure