Descobreix Catalunya

- Publicitat -

Els museus i monuments de la Generalitat de Catalunya proposen més d’un centenar d’activitats per viure el patrimoni cultural aquest estiu

Els museus, monuments i jaciments de la Generalitat de Catalunya han preparat més d’un centenar d’activitats aquest estiu sota la campanya « Aquest estiu viu el patrimoni ». Propostes per a tots els públics entre les quals hi ha visites guiades i teatralitzades, concerts i espectacles, tallers familiars, jocs de pistes i escapada, passejades d’estiu.  Aquestes activitats tenen per objectiu fer que, tant el turisme local com internacional, tinguin accés al patrimoni cultural català i coneguin i descobreixin la seva riquesa d’una manera lúdica i diferent. Experiències totes elles en escenaris plens d’història.

La completa agenda d’activitats ha estat possible gràcies a la col•laboració entre el Departament de Cultura i els diversos agents públics i privats del territori i és una de les apostes més importants de dinamització i socialització de la cultura i el patrimoni.

Entre les cites destaca el Festival Jordi Savall, que celebra la seva segona edició i es consolida com a cita imprescindible de l’estiu a les comarques de Tarragona. El Reial Monestir de Santes Creus acollirà, de l’11 al 15 d’agost, 10 concerts d’aquest festival de música antiga dirigit pel reconegut intèrpret i director, que tindrà lloc en espais patrimonials que formen part de la Ruta del Cister. També destaca la Schubertíada a la Canònica de Vilabertran, a l’Alt Empordà, que fa 30 anys enguany i dona el tret de sortida també l’11 d’agost amb la soprano Marlis Petersen.

Altres cites musicals de l’estiu als monuments catalans són els festivals empordanesos de Portalblau a Empúries i el de música clàssica a Sant Pere de Rodes. Durant el mes d’agost, a la seu d’Empúries del Museu d’Arqueologia de Catalunya es podrà gaudir del festival Portablau, amb grups com Texas, Els Catarres o El Pot Petit, entre d’altres.

L’oferta de visites guiades i passejades s’incrementa amb noves propostes de visites temàtiques, intergeneracionals i altres que combinen el patrimoni monumental i el natural. A les comarques de Girona les persones visitants poden apuntar-se a la clàssica “Ruta Josep Pla” a la ciutat ibèrica d’Ullastret, o a la Girona monàstica que permet conèixer els monestirs de Sant Pere de Galligants i Sant Daniel.

Al Priorat, es podrà participar de la visita “Reflexions d’un pare cartoixà a Montsant” o a la segona passejada espiritual a la Cartoixa d’Escaladei. I a l’Alt Penedès, a la ciutat d’Olèrdola s’ha programat la ruta de 5 km “Olèrdola, una muntanya d’històries” per descobrir les construccions de pedra seca o les restes arqueològiques de les tombes amb forma humana medievals.

Una farcida agenda de diferents tipus d’activitats arreu de totes les comarques de Catalunya que el Govern posa a disposició de tots els catalans i catalanes i també de tots els visitants que vindran a Catalunya aquest estiu. El detall de les activitats es pot consultar a l’agenda en línia que s’ha habilitat al portal web del patrimoni cultural (patrimoni.gencat.cat/estiu) que inclou, a més, propostes de rutes, escapades de cap de setmana i diverses promocions per viure un estiu ple de patrimoni.

Articles relacionats