Doble agressió a Sitges

L’helicòpter del SEM a Can Robert per emportar-se la víctima de l’agressió del carrer Espalter
- Publicitat -

Una agressió presumptament de caràcter homòfoba, dissabte a la nit, i una altra per una discussió aparentment irrellevant, aquest migdia, han alterat la vida als carrers de Sitges en les darreres hores.

Una persona de Sitges va denunciar dissabte a la nit haver estat la víctima d’un robatori amb ús de la força i agreujant d’homofòbia. Els fets van passar el mateix dissabte a la nit i, segons l’entorn de la víctima, podria haver-se tractat d’una agressió col·lectiva de fins a cinc persones.

El cas ja està en mans dels Mossos d’Esquadra, que han certificat el robatori però que encara estan a l’espera que el fiscal aclareixi quin grau d’homofòbia hi ha hagut en aquests fets. És a dir: si la persona va ser atracada per la seva condició sexual o si, mentre la robaven, la van menystenir per aquesta mateixa condició. Aquesta diferenciació –difícil de resoldre en molts casos– és essencial a l’hora de tipificar la pena per la qual es jutja els acusats. Els fets ja han estat denunciats per diversos col·lectius LGTBI d’arreu del país. El Govern municipal ha emès un comunicat avui dilluns denunciant els fets.

En un altre ordre de coses, aquest migdia s’ha produït una altra agressió al carrer Espalter, que ha requerit la intervenció d’un helicòpter del Servei d’Emergències Mèdiques per endur-se’n la víctima un centre hospitalari de Barcelona. Els fets han ocorregut quan una persona estava retirant unes lones publicitàries d’un establiment buit que actualment és en lloguer a la cantonada d’Espalter i Sant Josep. En aquell moment, el propietari de l’establiment s’hi ha adreçat recriminant-li la seva actitud i li ha fet una fotografia amb el mòbil. A continuació, la persona que retirava les lones s’hi ha encarat amb un tornavís a la mà i, després d’una breu discussió, el que li feia les fotografies li ha propinat un cop de puny al cap. L’agressió ha suposat que la víctima hagi caigut i picat amb el cap a terra, produint-li una ferida a l’alçada de l’oïda esquerra.

Els testimonis han avisat a la Policia Local i les emergències mèdiques. Un cop ha arribat l’ambulància el tècnic ha requerit un helicòpter, que ha arribat ràpidament i ha aterrat al pàrquing de Can Robert. Els sanitaris, amb l’ajut de la Policia, han estabilitzat la víctima i se l’han endut fins l’helicòpter per efectuar el trasllat.

Després de visionar el vídeo de l’agressió per les imatges gravades per les càmeres de seguretat, els agents han optat per no detenir l’agressor. Els Mossos es faran càrrec de les diligències i prendre les manifestacions dels testimonis.

ÚLTIMA HORA. L’informe mèdic de les 21.30h d’avui dilluns indica que la víctima es troba encara inconscient, tot i que estable.

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats