Doble protesta social i independentista

Protesta dels sanitaris al CAP, aquest matí
Concentració de l’ANC, avui al vespre a la Fragata
- Publicitat -

Sitges ha estat escenari avui de dues concentracions de protesta diferents: un grup de sanitaris s’han aplegat al migdia a les portes del CAP i menys d’una trentena d’independentistes han estat convocats de nou per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a la Fragata.

La concentració dels sanitaris ha estat a les portes del CAP a les 12 del migdia i ha durat menys de cinc minuts. Una dotzena de professionals de diverses branques de la sanitat pública s’hi ha reunit en contra de les retallades i han mostrat pancartes de mida reduïda amb lemes com Revertim les retallades o Recuperem els nostres drets laborals. L’acte no ha arribat als cinc minuts de durada i no ha alterat el ritme de funcionament del centre.

Al vespre, l’ANC ha tornat a protestar, com ja ho va fer ara fa una setmana, a la Fragata sota el lema Ens hi van els drets. Ens hi va la vida. Gairebé una trenta de persones han participat en l’acte, en el qual s’han mostrat pancartes, també de mida personal, a favor de la llibertat dels presos polítics. Des del baluard s’ha desplegat també una estelada de grans dimensions.

Com ja va passar la setmana passada, cap dels deu regidors independentistes de l’Ajuntament (ERC, JxS i Guanyem) han assistit a l’acte. Els qui sí que s’han presentat és una parella d’agents de la Policia Local, que argumentaven que no havien estat informats de l’acte. Els organitzadors han mostrat la petició informativa que van efectuar al Departament d’Interior, vàlida per a actes d’aquests tipus i la visita ha acabat sense incidències. L’ANC també ha convocat la seva gent a la plaça Marcer de Ribes, amb el mateix missatge i mesures.

Concentració a Ribes

Totes tres concentracions (les dues de Sitges i la de Ribes) s’han fet respectant les mesures de distància social i amb mascaretes de tots els participants, si bé en el cas de Ribes la distància del metre no s’ha complert en tots els casos.

Notícia relacionada:
Primera manifestació de l’era Covid-19 (25 de maig de 2020)

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS, HORA A HORA (FASE 2)

Articles relacionats