Dues exposicions saluden el Dia de l’Artista

Regidor de Cultura Xavier Salmerón amb l’artista Ki Hong Chung a la presentació de la mostra.
- Publicitat -

El cap de setmana de protestes per la desproporcionada sentència del Procés ha deixat, però, una finestra obert a l’art a Sitges, que assolirà una major projecció en els propers dies amb motiu de la celebració del Dia Internacional de l’Artista. El Centre Cultural Miramar i l’Estudi Vidal ha inaugurat dues exposicions: del guanyador del XXXII Premi de Pintura Sanvicens 2018, Ki Hong Chung, i Pinzellades de tardor, que presenta treballs de 25 artistes locals.

L’artista nord-coreà Ki Hong Chung, va ser guardonat en la darrera edició del Premi Sanvisens per la seva obra Colgados, que el jurat va valorar per la seva innovació artística i l’ús de la tècnica mixta sobre metacrilat amb tinta xinesa i oli. L’artista guardonat va ressaltar durant l’acte inaugural –que va comptar amb l’assistència del regidor de Cultura, Xavier Salmerón– que “l’art es troba en tot el que vulguis veure, no només en el que et mostrin com a tal; així com ho pugui ser un grafit, també la boira de l’albada a la terra i la nostra imaginació són pintura. Els edificis de la ciutat, una roca de la muntanya i un pensament fugaç són escultura”. La mostra estarà oberta fins al 24 novembre.

Assistents a l’inauguració de l’exposició Pinzellades de Tardor al Estudi Vidal.

Per la seva part, Pinzellades de tardor és l’exposició que ofereix el Cercle Artístic de Sitges en commemoració del Dia Internacional de l’Artista. L’Estudi Vidal acull des de dimecres 16 les obres que han presentat els 25 artistes locals que participen en l’exposició col·lectiva. La col·lecció està dotada de diferents estils pictòrics, ja que amb la diversitat de participants podem trobar des de figuratius fins als més avantguardistes, depenent també de l’edat dels expositors. La mostra estarà oberta fins al 30 d’octubre.

El Cercle Artístic també ofereix activitats durant la setmana com els tallers programats com el de dibuix al natural o pintura mural entre d’altres.

Articles relacionats