Dues mostres amb segell local triomfen a Barcelona

El Palau Robert acull una exposició fotogràfica amb dos apartat dedicats a l’Autòdrom i a la platja de Sitges, a més de la de ‘Crims’, comissariada pel ribetà Carles Ortet

Pels amants de la fotografia, el Palau Robert de Barcelona acull fins al 29 de gener l’exposició Modernitat de Gabriel Casas i Galobardes, una mostra produïda per la Fundació Palau.  L’exposició itinerant es basa en un gran treball de recerca que ha permès reconstruir el context en el qual Gabriel Casas i Galobardes (1892-1973) es va convertir en un dels fotògrafs més importants del moment, adoptant el llenguatge fotogràfic de la Nova Visió, el moviment d’arrel alemanya que va revolucionar el camp de la fotografia amb l’ús d’enquadraments sorprenents, plànols picats i contrapicats, contrastos de llums i formes o fotomuntatges.

El vertigen de la velocitat és el títol de l’apartat dedicat a l’Autòdrom, construït l’any 1923 al terme municipal de Sant Pere de Ribes, i convertint-se en el tercer circuit permanent d’Europa, després de Brooklands (1907) a Anglaterra, i Monza (1922) a Itàlia. El 1931, després d’un període sense curses, va reprendre l’activitat, de la mà de l’empresari Edgard de Morawitz, on Casas va capturar alguns dels moments de l’espectacle de la velocitat, entre l’esnobisme i l’exaltació del progrés mecànic del moment.

Els detalls de la mostra i la bona resposta del públic a l’exposició dedicada al programa Crims, de TV3, a L’Eco d’aquesta setmana. Podeu trobar la versió en paper als punts de venda habituals i la versió digital a la plataforma iQuiosc.cat.

Articles relacionats