Dues obres del Cau Ferrat viatgen a Londres i Metz

Moment en què es retirava el retrat de Santiago Rusiñol per exposar-se a la National Gallery.
- Publicitat -

Qui visiti a partir d’ara el Cau Ferrat, podrà comprovar que dues obres que s’hi exposen s’han retirat. Es tracta de dos retrats, un dedicat a Modesto Sánchez Ortiz, de Santiago Rusiñol, i un altre a Suzanne Valadon, de Miquel Utrillo.

Retrat de Modesto Sánchez Ortiz, un oli sobre tela de 1897, dedicat al polític i director de La Vanguardia a les acaballes del segle XIX, es podrà veure a l’exposició After Impressionism, inventing Modern Art, que s’inaugura el 25 de març a la National Gallery de Londres, i estarà activa fins al 13 d’agost. La mostra presenta obres d’artistes de primera fila com Cézanne, Klimt, Matisse, Mondrian o Picasso, entre d’altres, i moltes d’elles provenen de centres tan destacats com el MoMA de Nova York, l’Orsay i el Rodin de París, l’Art Institute of Chicago, la National Galleries d’Edimburg, la Tate londinenca o el MNAC.

Per altra banda, l’obra de Miquel Utrillo de 1891, un dibuix a llapis carbó, sanguina i tocs de pastel sobre paper, s’exposarà entre el 15 d’abril i l’11 de setembre al Centre Pompidou de Metz en l’exposició Suzanne Valadon, un monde à soi. La mostra, que es podrà veure el 2024 al MNAC, presenta una antològica de l’artista francesa, que va compartir vivències amb l’enginyer, pintor, decorador, crític d’art i promotor artístic, i compartirà espai amb altres obres procedents del Louvre, l’Orsay i l’Orangérie de París o el Metropolitan de Nova York.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats