LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

El 71% dels comerciants no han pogut negociar el lloguer, tot i tenir tancat

El 71 per cent dels comerciants de Sitges no han pogut aconseguir una rebaixa o una aturada en el preu del lloguer del seu establiment mentre dura el confinament. La dada la va revelar ahir el regidor de Promoció i Econòmica, Gullem Escolà, quan va presentar (telemàticament) un decidit pla d’ajuts per als emprenedors, els autònoms i les microempreses. Escola va ser clar quan va afirmar que “és important en aquests moments posar tots els esforços de manera transversal per oferir un ajut als autònoms i empresaris que tenen despeses de lloguer o d’hipoteca del local comercial i dels subministraments per ajudar-los a superar aquests moments d’aturada d’activitat econòmica i després poder-la reactivar. Tenim dades que ens confirmem que un 71 per cent dels comerciants no han pogut negociar el lloguer amb els propietaris dels locals comercials i que un 97 per cent no ha pogut ajornar o negociar els subministraments”.

La dada és especialment il·lustrativa d’un dels mals que caracteritza l’activitat econòmica en el Sitges actual: el del preu desproporcionat dels lloguers, que al centre del poble pot arribar tranquil·lament a 4.000 euros mensuals per alguns establiments de dimensions semigrans. Les propostes del nou pla elaborat pr l’Ajuntament contemplen, precisament, als comerciants que tenen tancat i que han de suportar els lloguers com un dels punts centrals de les mesures. La iniciativa també contempla poder assumir una part de les hipoteques per als establiments tancats amb local propi i càrregues financeres.

El pla preveu diverses línies: ajuts a la contractació i per als autònoms. Les empreses que hagin contractat personal entre el 7 de juliol del 2018 fins el 14 de setembre del 2020, amb contractes superiors a tres mesos de durada, podran optar a una subvenció municipal. Podeu consultar les mesures en aquesta pàgina.

Llegeix totes les notícies a CORONAVIRUS HORA A HORA

També pots veure