LOADING

Type to search

Actualitat

El 80 per cent de les sol·licituds d’ajudes al lloguer són acceptades

Façanes d’edificis al Camí de la Fita

L’Ajuntament ha publicat al web municipal la llista de sol·licituds admeses i excloses de la darrera convocatòria d’ajuts al lloguer just, a la qual el consistori ha previst destinar 2,1 milions d’euros. De les 442 sol·licituds presentades, 365 han estat admeses provisionalment, 69 excloses provisionalment –que ara tindran unes setmanes per tornar a presentar la documentació–, dues excloses per incompatibilitat amb les bases per diferents conceptes i sis més excloses per presentació fora de termini.

L’any passat, les ajudes al lloguer van arribar a 491 llars –a un total de 1.083 persones– i  van servir per assumir una mitja del 56, per cent de la despesa d’aquests habitatges, comptant un lloguer mitjà de 654 euros. L’ajut serveix per compensar la diferència entre el lloguer just (aquell que s’hauria de pagar amb relació als ingressos familiars) i el lloguer real (el que finalment paguen les famílies).

La pandèmia ha accentuat encara més la problemàtica de l’habitatge i l’Ajuntament és conscient que aquestes dotacions extraordinàries no es podran dilatar indefinidament. Tanmateix, a partir de mitjans del 2022 s’han d’entregar 225 habitatges de protecció oficial, que garantiran l’accés a un pis a preu just –set euros de lloguer el metre quadrat– a una àmplia part de la població.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure