LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

El 95% de les proves PCR al CAP són de resultat negatiu

Realització d’una prova al Policlinic Sitges, la setmana passada

El CAP de Sitges ha començat a fer les primeres proves PCR per a la diagnosi de la Covid-19 i els primers resultats indiquen que un 95 per cent dels pacients, tot i presentar alguns símptomes assumibles al coronavirus, resulten negatius de Covid-19. D’aquesta manera Sitges es manté en la mitjana del 5 per cent d’incidència de la pandèmia entre el conjunt de la població.

Les proves PCR s’han començat a fer en pacients durant els primers cinc dies de símptomes. Passat aquest termini no resulten efectives. Sota un estricte i nou protocol d’atenció, el CAP ha establert el circuit per atendre pacient amb sospita de Covid, compatible i separat de l’atenció per a la resta de consultes.

Paral·lelament, el Policlinic Sitges està duent a terme un altre tipus de proves, les serològiques, que permeten detectar si s’ha superat la malaltia. Estan adreçades a persones que creuen haver tingut la Covid-19, però senss haver registrat símptomes.

A L’Eco d’aquesta setmana us expliquem en detall com és procés que està duent a terme el CAP i quins són els protocols establerts. Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també us el podem portar a casa, si ens truqueu al 666 82 79 38. O bé, el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS, HORA A HORA (FASE 2)