El Blanc Subur del 2018 obté l’or com a millor jove blanc del Penedès

oRaimon Martínez, Albert Oliver i Albert de Sangenís, a l’acte de lliurament del premi, dilluns passat
- Publicitat -

El Blanc Subur de l’anyada del 2018 va guanyar, dilluns passat, la medalla d’Or que atoprga la prestigiosa Acadèmia Tastavins com a millor vi jove blanc de la Denominció d’Origen Penedès. Es tracta d’un nou reconeixement a la tasca que realitza el celler de l’Hospital de Sant Joan Baptista, ja que és la segona medalla d’or consecutiva que guanya aquesta variant de Malvasia de Sitges.

El Blanc Subur va competir juntament amb 100 vins de seixanta cellers de la DO Penedès, distribuïts en set categories: blanc jove, blanc de criança, negre jove, negre criança, rosat, escumós i xarel·lo. El jurat estava integrat per enòlegs, summillers, periodistes i altres experts. L’acte de lliurament de premis es va celebrar, seguint les mesures de sgeuretat, al Claustre dels Trinitaris de Vilafranca.

La medalla d’or té el doble valor de ser concedida per un jurat de reconeguts experts i per revalidar el premi assolit l’any passat. Del Blanc Subur del 2018 es van elaborar 8.000 ampolles, el doble que dos anys enrere.

L’administrador de la Fundació de l’Hospital, Albert Oliver, va ressaltar que “aquest vi és mèrit de tot l’equip: els germans Sangenís per la seva direcció tècnica, al vinyater Josep Almirall, a tot l’equip del Celler i a totes les trajectòries que ens han precedit: des d’Antoni Almirall, passant per Anna Baquès i Josep Pasqual. Volem compartir-ho amb el poble de Sitges i amb el territori”. El director, Raimon Martínez, va subratllar que el premi consolida el producte i, a més, dóna a conèixer l’impacte social i responsabilitat patrimonial que genera el propi celler i el CIM”. També estava especialment feliç l’enòlegde l’Hospital, que va destacar el caràcter sostenible que distingeix la Malvasia de Sitges.

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats