LOADING

Type to search

Actualitat

El bon agost salva una temporada amb clars i obscurs

Usuaris gaudint del passeig Marítim, amb l’hotel Me Sitges Terramar al fons, el dijous.  (F.  manuel berlín)
Usuaris gaudint del passeig Marítim dijous al migdia. F. Manuel Berlín

El turisme nacional ha salvat el mes d’agost als hotels, apartaments, càmpings i habitatges d’ús turístic. L’agost ha tancat amb una ocupació del 80 per cent; lluny encara del 93 per cent del 2019, però supera considerablement el 55 per cent del 2020. Tot i la certa recuperació dels viatgers internacionals, els allotjaments s’han nodrit majoritàriament de visitants de proximitat. Principalment, de Catalunya i la resta d’Espanya, amb França com a líder en destinacions internacionals.

No obstant això, el llast dels mesos de juny i juliol, amb l’esclat de la cinquena onada, fan que el tancament de la facturació durant el trimestre juny, juliol i agost sigui un 40 per cent inferior al de la prepandèmia. En l’acumulat anual, aquest retrocés de facturació és d’un 55 per cent. Els números encara estan lluny en el conjunt d’un any de certa normalitat, però la tendència és positiva: el 2020 era gairebé un 70 per cent inferior a l’any anterior.

El sector de l’allotjament encara els pròxims mesos amb una gran preocupació, “perquè no s’entreveu una recuperació significativa del turisme d’empresa i de negocis”, explica Oskar Stöber, president del Gremi d’Hostaleria. La primera setmana de setembre, tot i l’afluència de visitants per a la Sitges Bears Week, ja ha suposat un gran descens en l’ocupació. 

A l’edició en paper d’aquesta setmana analitzem la temporada i expliquem d’on provenen els turistes. També hi apreix un reportatge sobre l’auge del turisme fràncès. Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a iQuiosc.cat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure