El bon resultat dels patis oberts

- Publicitat -

L’experiència de Patis oberts ha tancat aquesta setmana la seva primera edició com a iniciativa municipal oberta adreçada als infants i adolescents de Sitges durant els mesos d’estiu. I ho ha fet amb uns resultats satisfactoris en participació i seguiment, però sobretot amb un balanç favorable com a servei als propis nois i noies i també a les seves famílies. Durant el mes de juliol, els Patis oberts van funcionar els caps de setmana, ja que bona part dels destinataris participaven en els casals d’estiu i estades esportives, que es fan aquest mes, mentre que a l’agost el seu funcionament ha estat a diari.

Els Patis oberts apleguen la convocatòria d’activitats educatives, esportives i d’oci a les quatre escoles públiques de Sitges (Esteve Barrachina, Miquel Utrillo, Agnès de Sitges i Maria Ossó). L’Ajuntament obre els centres i organitza tallers, jocs i esports, sota la coordinació de personal especialitzat. Es tracta d’una proposta activa i inclusiva, que permet a infants i adolescents realitzar diferents activitats sense cost i als pares i mares tenir la certesa que els seus fills es troben en espais controlats (fins als 12 anys, els nens i nenes havien d’estar acompanyats d’un familiar) i practicant activitats d’interès.

En total, hi han participat 1.650 infants i adolescents, amb una mitjana diària de 47 persones. La xifra és satisfactòria, però el més important en aquest cas no és la quantitat que acompanya el servei, sinó la seva essència i sentit, orientat com una proposta activa i dinamitzada d’oci adreçada a tothom.

Els Patis oberts d’estiu són la continuïtat d’aquest servei implantat per l’Ajuntament ja a les darreres festes de Nadal i que ara, durant els dos mesos de les vacances centrals dels escolars, ha pogut prendre una nova dimensió. L’organització d’activitats dinamitzades i, al mateix temps, l’obertura dels equipaments escolars constitueixen un doble servei ple de sentit i especialment beneficiós, tant per a les famílies com per al projecte educatiu.

El bon resultat dels Patis oberts enllaça amb les dades especialment positives que va registrar la darrera experiència dels casals d’estiu i les estades esportives, que organitza l’Ajuntament cada mes de juliol. Enguany, el nombre tota d’alumnes va batre rècord de participació i, en el cas de les estades, va arribar als 720 nois i noies. Convé subratllar també que la via de bonificacions i subvencions municipls també ha augmentat, seguint els criteris de renda i que això afavoreix una participació oberta i generalitzada.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats