LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

El CAP comença a fer PCR per prescripció mèdica

El CAP de Sitges ha començat aquesta setmana a realitzar tests PCR per detectar els positius per Covid-19. Els tests es fan per prescripció mèdica i a les mateixes instal·lacions del Camí Capellans, on s’ha establert un circuit d’atenció separat per a aquests casos amb simptomatologia de Covid-19.

Fins fa dues setmanes i sobretot en els casos de pitjor diagnòstic, tots els pacients que tenien símptomes de possible Covid-19 es derivaven a Sant Camil. L’Hospital va centralitzar des de l’inici de la crisi el seguiment de confirmació i atenció davant el nou coronavirus. Des del CAP, que ja disposava des del primer dia d’un circuït diferenciat, només es feia una primera diagnosi.

Ara el centre d’atenció primària disposa d’un exhaustiu protocol, en què també s’han incorporat símptomes diferents als respiratoris i de febre alta, a més de la realització de les proves de confirmació. L’objectiu de Salut és que amb una major detecció es pot optar per un aïllament discriminat enlloc d’un confinament generalitzat.

El CAP ha implantat el sistema de vídeoconsultes, que es realitzava esporàdicament abans de la pandèmia i que ara s’ha reforçat. Durant el mes d’abril, més del 90 per cent de les consultes del centre van ser a distància.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS, HORA A HORA (FASE 2)