El Carnaval de Sitges comença amb sàtira… a Vilanova

- Publicitat -

“El xató és de Sitges”. L’Ajuntament de Vilanova s’anirà a dormir aquesta nit amb una pancarta a la seva entrada, que recorda els orígens del xató. I que també expressa que demà comença el Carnaval i la sàtira ja no és patrimoni de ningú a la comarca.

Un grup de vuit membres de la colla No K-lia –amb les cares tapades– s’ha desplaçat aquest vespre a la ciutat veïna per començar un Carnaval diferent, però amb el mateix esperit i to que distingeix aquest grup de fardo, un dels més emblemàtics de les rues sitgetanes. Els vuit membres de la colla s’han plantat a la plaça de la Vila i tan bon punt s’ha buidat de gent, passats dos quarts de 9, han tret una escala i han desplegat la pancarta, de quatre metres de llarg.

Els vuit sospitosos han estudiat amb tranquil·litat el millor lloc on desplegar l’emblema i, finalment, han optat per l’arcada central de l’Ajuntament. “Per marcar terreny”, ha manifestat un dels seus portaveus. Primer, han lligat la pancarta pel seu flanc dret i, a continuació, han anat cap a l’altra banda. En pocs minuts, el mural ha quedat tensat i ferm.

Els pocs vilanovins que en aquells moments passaven per la plaça s’han aturat sorpresos per l’acció i, sense acabar de saber de què anava la cosa, un, fins i tot, ha dit “algo de las elecciones”.

Abans, al Cap de la Vila de Sitges, els mateixos integrants de No K-lia han desplegat una altra pancarta, que emula la que Joan Laporta va penjar a pocs metres del Santiago Bernabeu com a acte de precampanya en les eleccions del F.C. Barcelona: “Ganes de tornar-vos a veure”, junt amb el rostre d’un dels components veterans del grup. Demà és Dijous Gras i No K-lia continua aixecant la bandera de la sàtira i el fardo.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats