El Carnaval de Sitges planta bandera a Vilanova

- Publicitat -

“Sitgetanes… la plaça és nostra”. Missatge clar, eloqüent i, per descomptat, verídic. Això és el que resa a la porta de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, situat a la plaça on es llencen caramels el Diumenge de Disbauxa. I just davant de la pancarta, al monument al Ventosa, una bandera de la colla No K-lia demostra qui marca la pauta, també en sàtira.

Quan passaven pocs minuts de la mitjanit de Dijous Gras, un grup integrat per nou persones –presumptament, membres de No K-lia– ha entrat a la plaça de la Vila de Vilanova. Ho han fet vestits de negre i decidits a dur a terme la seva operació amb agilitat, rapidesa i eficàcia. Duien una escala, una bandera i una pancarta. I ganes de gresca.

Primer, han col·locat una bandera amb l’emblema de la seva colla a l’estàtua del Ventosa. Un dels integrants de l’escamot s’hi ha pujat amb rapidesa i en poc més d’un minut l’ha situada dalt i l’ha lligada amb brides. La bandera sitgetana de No K-lia s’ha situat al bell mig d’una plaça de la qual pengen diferents banderes a cada balcó… però cap al centre.

En acabat, el grup ha tornat a un dels extrems, sota els arcs, i ha desplegat una pancarta amb la inscripció “Sitgetanes… la plaça és nostra” i l’emblema també de No K-lia. Han travessat la plaça fins la porta principal de l’Ajuntament i, amb la mateixa escala i unes brides més l’han penjada al mateix lloc on just fa dos anys van col·locar una altra que deia “El xató és de Sitges”. Riures i satisfacció entre els integrants de la patrulla carnavalera per tornar a guanyar a casa dels rivals.

L’operació s’ha dut a terme en pocs minuts, amb una plaça deserta. En aquesta estona només hi han passat dos joves en patinet elèctric i una dona que, en veure com penjaven la pancarta, no ha pogut amagar el seu somriure i, amb claredat, ha dit “com ens la torneu…” abans d’acomiadar-se amb un educat “Bon Carnaval”.

Comença el Carnaval i la sàtira ja fa temps que va travessar els Colls.


Llegiu també:
El Carnaval de Sitges comença amb sàtira… a Vilanova (10 de febrer de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats