LOADING

Type to search

Actualitat Carnaval Coronavirus Festes

El Carnaval de Sitges serà domèstic i virtual

El Procicat refusa la proposta d’actes presencials alternatius plantejada per la Comissió, les entitats i l’Ajuntament

S’ha intentat fins a l’últim moment, però no ha pogut ser. El Carnaval de Sitges 2021 tindrà un format fonamentalment virtual i per a gaudir-lo des de casa, després que el Procicat hagi desestimat la proposta municipal –consensuada per la Comissió, les entitats i l’Ajuntament– que combinava actes telemàtics amb altres de presencials readaptats a les restriccions vigents. Aquests s’havien de desenvolupar en diferents escenaris de la vila, com ara el Retiro, el Prado o l’Hotel Melià, en format de xous teatrals.

La Comissió havia preparat, per exemple, una programació que incloïa el Concurs de Mestres Xatonaires, la gala Sitges Drag Show, el bingo per a senyores i l’Arribació, un nou concepte que unia per primer cop l’Arribo del Carnestoltes i la Presentació de la Reina en un únic escenari. De fet, aquest 2021, el Retiro i el Prado eren els encarregats de presentar els personatges, però van demanar posposar-ho al 2022 davant l‘actual situació de pandèmia. No obstant, la Comissió volia que el Carnaval tingués personatges i va encarregar la seva organització a l’Agrupació dels Independents. “Van ser molt valents i responsables acceptant l’oferta, tot i que eren conscients que l’experiència no seria completa”, agraeix Núria Escarp, presidenta de la Comissió de Carnaval, que afegeix que “és molt injust que ara no puguin mostrar tot el que han treballat”.

Escarp admet que, ara mateix, “hi ha un desànim generalitzat”. L’organització confiava que, entre el treball previ, l’aplicació de les mesures sanitàries i l’adaptació de les propostes perquè tinguessin lloc als escenaris de forma segura, Sitges podria tenir un Carnaval “no tan diferent al que coneixem”. La presidenta lamenta que tota la feina feta fins ara quedi “en un no-res, amb aquest greuge comparatiu respecte la cultura lucrativa”, que sí que està permesa a diferència de la cultura popular.

Per la seva part, el regidor de Tradicions i Festes, David Martínez, explica que s’ha intentat redireccionar els actes a “espais on ja hi tenen lloc actes culturals amb totes les mesures de seguretat”. Martínez assegura que, malgrat la negativa del Procicat, Sitges “serà responsable” i se seguiran les indicacions establertes.

Malgrat tot, Sitges tindrà un Carnaval amb propostes participatives per desenvolupar a l’interior de les cases, encara que també tindrà presència puntual als carrers. La programació definitiva es donarà a conèixer properament a través dels canals oficials.

Per altra banda, avui (19h) comencen els actes paral·lels previs al Carnaval. El Retiro ha convocat la primera xerrada, que a càrrec de l’antroòleg Josep Fornés, ex-director del Museu Etnològic de Barcelona, que parlarà sobre el Carnaval a Barcelona i a Gràcia i les seves concomitàncies amb el de Sitges. La xerrada és telemàtica i s’hi pot accedir a trabvés d’aquest enllaç (codi d’accés: f9thJ0). Demà diumenge (17h), hi haurà un debat, també telemàtic, entre el regidor David Martínez; la presidenta de la Comissió, Núria Scarp, i els responsables del Carnaval a les entitats: Jordi Andreu (El Retiro), Sandra Rubí (Prado) i Otilia Blanco (Independents).

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure