El Carnaval ja té recorreguts

Un instant de la Rua de l’Extermini de 2020
- Publicitat -

Ja hi ha acord consensuat entre les parts organitzadores i validat pel Procicat. Regidoria de Tradicions i Festes i Comissió de Carnaval han pactat la modificació de les rues del Diumenge de Disbauxa i del Dimarts d’Extermini per poder adequar-les a la normativa vigent en matèria de prevenció sanitària contra la Covid-19, que posa especial èmfasi en evitar aglomeracions. El nou format no només afectarà el recorregut –sortirà de la plaça de la Fragata per continuar pel passeig de la Ribera, l’avinguda Sofia, el carrer Mossèn Llopis Pi, la plaça Pou Vedre i el carrer Espalter fins a l’alçada del carrer Sant Francesc, des d’on les carrosses ja enfilaran el passeig Vilafranca cap amunt en direcció al Carrossòdrom–, sinó que també alterarà conductes habituals de públic i participants (vegeu la infografia lateral).

La majoria de canvis són els mateixos que ja han adoptat altres poblacions amb tradició carnavalesca i vénen forçats per emmotllar la festa a les exigències del darrer llistat de mesures emès el passat 22 d’octubre pel Procicat, que actualitza –i flexibilitza– les que preveia l’anterior Pla de Represa del Sector Cultural. És un format “de màxims” segons les possibilitats actuals, però que podria ampliar-se o reduir-se en funció de com evolucionin els indicadors pandèmics durant els propers mesos.

A l’edició en paper d’aquesta setmana hi podeeu consultar el nou format i les restriccions per a participants i públic. Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a l’iQuiosc.cat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats