LOADING

Type to search

Actualitat Carnaval Coronavirus Festes

El Carnaval també cau pel coronavirus

Un detall de la Rua de la Disbauxa del Carnaval 2020

El Carnaval del 2020 va ser un dels darrers actes que es van celebrar a Sitges abans de la irrupció del coronavirus. Un any després, el Carnaval seguirà el mateix camí que enguany han tingut la resta de festes del calendari sitgetà: la cancel·lació. Si més no, dels actes principals i més característics, ja que la intenció de la Comissió i l’Ajuntament és mantenir un programa alternatiu. No hi haurà rues, ni cursa de llits disfressats, ni Dissabte de Carnaval, ni cap altre acte multitudinari, que, de fet, són la majoria que conformen el programa del Carnaval, tot i que sí actes alternatius.

La decisió de la suspensió del Carnaval s’ha pres avui dimarts al vespre, tot i que ja feia setmanes que estava damunt la taula, com va informar L’Eco en la seva edició impresa divendres passat. La Comissió que encapçala Núria Scarp està treballant des de fa dies en un programa alternatiu, que, sobretot, serà a través de les pantalles. També es valorarà la possibilitat de fer algun acte presencial, sempre que es garanteixi que no hi haurà aglomeracions i en funció de l’evolució de la pandèmia.

La Comissió ja havia manifestat la seva voluntat de prendre una decisió amb prou antelació, sobretot, per a que les colles que enguany havien d’organitzar els personatges del Carnestoltes i la Reina ho sabessin amb prou temps. Habitualment, la preparació de tot el que envolta aquests personatges (des del motiu de les disfresses fins a actes o coreografies passant per la configuració dels grups) es treballa des de finals d’estiu. El Carnestoltes enguany l’havia de fer el Retiro, i la Reina, el Prado. Amb la seva decisió de suspendre els actes emblemàtics, la Comissió també ha encomanat a totes dues entitats que organitzin aquests personatges l’any 2022.

Precisament, tant el Retiro com el Prado i els Independents s’han sumat a la decisió de cancel·lació. El Carnaval està programat entre l’11 i el 17 de febrer. El de Sitges no és el primer Carnaval del 2021 que se suspèn: Roses, Lloret, Blanes o Cunit ja havien pres la decisió en el mateix sentit.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure