El Carnaval viu una multitudinària Rua de la Disbauxa

La colla Azúcar va encapçalar la Rua de la Disbauxa (F. Ajuntament de Sitges)
- Publicitat -

El Carnaval sitgetà va viure, ahir nit, la primera gran rua. A les set en punt del vespre, la comitiva encapçalada pels balls de les noies d’Azúcar i la sàtira i fardo de No K-Lia, colles organitzadores del Carnestoltes d’enguany, van obrir la Rua de la Disbauxa. En total van desfilar més de 1.200 persones i 34 carrosses, en un seguici carnavaler abrigat, tot i que la temperatura agradable, intensament pel públic en les gairebé cinc hores que va durar l’espectacle. La Reina del Carnaval entrava al carrer Bassa Rodona a les onze de la nit per fer la part final del recorregut. Altrament, el Rei Carnestoltes passava pel final del carrer Espalter passades les 21.30 hores: gairebé tres hores per completar el trajecte.

El públic també va tenir un gran protagonisme, i els participants a les rues comentaven al finalitzar, que va veure cinc o sis files de gent al passeig de la Ribera convidaven a ballar i a interactuar amb ells. Els talls eren intensos al principi de la rua, a causa dels balls de les càmeres de Canal Blau, i així feia que s’avancés lentament al principi, per a l’alçada del ficus, les carrosses es reagrupaven i el ritme millorava. La gent del públic gaudia amb els balls, les grans disfresses, la sàtira i el fardo dels participants i es notava en les seves cares.

Una de les colles participants a la Rua Infantil (F. Ajuntament de Sitges)

Primerament, diumenge al matí es va celebrar la Rua Infantil amb un total de 22 carrosses i 708 participants. L’esdeveniment va omplir el passeig de la Ribera, que lluïa ple de famílies vingudes de tots els racons de Catalunya i gaudir d’una excel·lent matinal carnavalera a la vila, on el sol i el bon temps convidaven a treure’s les jaquetes i fins i tot els jerseis.

La sàtira també va estar present a la Cursa de Llits (F. Ajuntament de Sitges)

Dissabte es va continuar consolidant com el gran dia del Fardo. Primerament, el Carnestoltes, la Reina i la seva comitiva van visitar el Mercat de Sitges i van conversar amb paradistes, clients i van amenitzar les seves compres. Tot seguit van anar a la Plana, que aquest any acollia la Cursa de Llits Disfressats, un dels actes més esperats del Carnaval sitgetà, i va acabar amb el concert del fardo, on Miquel del Roig va tornar a estar immens i va fer gaudir el públic present.

Carnestoltes i Reina al Mercat Municipal (F. Ajuntament de Sitges)

Avui, el Carnaval no descansa i el Carnestoltes, la Reina i el seu seguici visiten les residències i els casals d’avis municipals, per portar el Carnaval arreu. Altrament, a la plaça de la Fragata hi ha organitzat el gran dia per a la canalla, amb jocs gegants, pintacares, i manualitats, per infants de totes les edats. A la tarda, també a la Fragata, el Carnaval Balloon Battle 2022 està destinat als joves entre 10 i 17 anys, on es practicarà l’esport de moda i hauran d’evitar que el globus toqui terra. El dilluns finalitza amb el Bingo per a Senyores al Prado, i després a descansar que demà toca l’Extermini.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HOR

Articles relacionats