LOADING

Type to search

Carnaval

El Carnaval viu una multitudinària Rua de la Disbauxa

La colla Azúcar va encapçalar la Rua de la Disbauxa (F. Ajuntament de Sitges)

El Carnaval sitgetà va viure, ahir nit, la primera gran rua. A les set en punt del vespre, la comitiva encapçalada pels balls de les noies d’Azúcar i la sàtira i fardo de No K-Lia, colles organitzadores del Carnestoltes d’enguany, van obrir la Rua de la Disbauxa. En total van desfilar més de 1.200 persones i 34 carrosses, en un seguici carnavaler abrigat, tot i que la temperatura agradable, intensament pel públic en les gairebé cinc hores que va durar l’espectacle. La Reina del Carnaval entrava al carrer Bassa Rodona a les onze de la nit per fer la part final del recorregut. Altrament, el Rei Carnestoltes passava pel final del carrer Espalter passades les 21.30 hores: gairebé tres hores per completar el trajecte.

El públic també va tenir un gran protagonisme, i els participants a les rues comentaven al finalitzar, que va veure cinc o sis files de gent al passeig de la Ribera convidaven a ballar i a interactuar amb ells. Els talls eren intensos al principi de la rua, a causa dels balls de les càmeres de Canal Blau, i així feia que s’avancés lentament al principi, per a l’alçada del ficus, les carrosses es reagrupaven i el ritme millorava. La gent del públic gaudia amb els balls, les grans disfresses, la sàtira i el fardo dels participants i es notava en les seves cares.

Una de les colles participants a la Rua Infantil (F. Ajuntament de Sitges)

Primerament, diumenge al matí es va celebrar la Rua Infantil amb un total de 22 carrosses i 708 participants. L’esdeveniment va omplir el passeig de la Ribera, que lluïa ple de famílies vingudes de tots els racons de Catalunya i gaudir d’una excel·lent matinal carnavalera a la vila, on el sol i el bon temps convidaven a treure’s les jaquetes i fins i tot els jerseis.

La sàtira també va estar present a la Cursa de Llits (F. Ajuntament de Sitges)

Dissabte es va continuar consolidant com el gran dia del Fardo. Primerament, el Carnestoltes, la Reina i la seva comitiva van visitar el Mercat de Sitges i van conversar amb paradistes, clients i van amenitzar les seves compres. Tot seguit van anar a la Plana, que aquest any acollia la Cursa de Llits Disfressats, un dels actes més esperats del Carnaval sitgetà, i va acabar amb el concert del fardo, on Miquel del Roig va tornar a estar immens i va fer gaudir el públic present.

Carnestoltes i Reina al Mercat Municipal (F. Ajuntament de Sitges)

Avui, el Carnaval no descansa i el Carnestoltes, la Reina i el seu seguici visiten les residències i els casals d’avis municipals, per portar el Carnaval arreu. Altrament, a la plaça de la Fragata hi ha organitzat el gran dia per a la canalla, amb jocs gegants, pintacares, i manualitats, per infants de totes les edats. A la tarda, també a la Fragata, el Carnaval Balloon Battle 2022 està destinat als joves entre 10 i 17 anys, on es practicarà l’esport de moda i hauran d’evitar que el globus toqui terra. El dilluns finalitza amb el Bingo per a Senyores al Prado, i després a descansar que demà toca l’Extermini.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HOR

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure