El cartell de Carnaval, entre l’èxit i la polèmica

Quan falten tot just dos mesos per Dijous Gras, Sitges ha presentat la imatge del Carnaval 2023. El cartell, il·lustrat per l’artista francès Corentin de Penanster, titulat Salut!, representa una figura femenina que brinda amb una gran copa. La seva presentació, però, ha generat certa controvèrsia perquè no es tracta d’una obra inèdita, ja que aquesta imatge ja havia aparegut prèviament a les xarxes socials del mateix artista, i també ha estat utilitzada per a una campanya comercial a la ciutat francesa de Dijon, ara tot just fa dos anys. Per tant, aquesta no es va crear amb la finalitat de ser la imatge del Carnaval de Sitges, sinó que ha estat reaprofitada.

Més enllà de la presentació de la imatge del Carnaval 2023, també ha anunciat els horaris i el recorregut de les rues. Per una banda, les rues infantils seran a les 12 hores tant diumenge com dimarts, i les rues de la Disbauxa i de l’Extermini, a les 19.30 hores i a les 21 hores, respectivament. El recorregut es modificarà a causa de les obres del col·lector, que pels volts de Carnaval es preveu que es desenvolupin a la Fragata. Per aquest motiu, les rues començaran al capdamunt de l’avinguda Sofia, continuaran pel passeig de la Ribera fins a l’alçada del monument a El Greco, on tombarà pel costat de muntanya en direcció al carrer de la Bassa Rodona, la plaça del Pou Vedre, els carrers Espalter i Sant Francesc, i culminarà al Cap de la Vila.

A l’edició en paper d’aquesta setmana podeu veure el cartell de la campanya de Dijon i també exposem els motius del cap de colla de l’organització del Carnestoltes, Nacho Ruiz. Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a iQuiosc.cat

Articles relacionats