LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

El Casal de Pau Casals esdevindrà centre de vacunació

L’Ajuntament ha cedit un espai al Departament de Salut per a que a Sitges també disposi d’un punt de subministrament de vacunes: el Casal de la Gent Gran de Pau Casals. El consistori està a l’espera que Salut els comuniqui quin dia en començaran a fer-ne ús, que serà en el moment que disposin d’un volum important de vacunes.

Les instal·lacions del Casal ja estan a punt per acollir la campanya de vacunació. El seu ús estava, inicialment, previst per a la setmana vinent, però la cancel·lació dijous del paquet de 150.000 vacunes AstraZeneca, que havien d’arribar dilluns a Catalunya, ha obligat a ajornar el desembarcament. Les previsions apunten ara que aquest paquet d’inoculacions arribaran la setmana posterior a Pasqua i, per tant, seria en aquells dies quan entraria en funcionament el Casal. L’Ajuntament col·laborarà amb Salut també en qüestions logístiques i en cessió de personal per dur a terme la campanya.

La tardor passada, el Casal de la Gent Gran de Pau Casals ja es va habilitar com espai de suport per dur a terme la vacuna de la grip, que enguany resultava més necessària en matèria preventiva per a la Covid. Actualment, les instal·lacions del Casal funcionen a mig gas, ja que les restriccions derivades de la pandèmia van provocar el seu tancament.

Fins que no s’habiliti el Casal, els sitgetans que reben l’avís per vacunar-se han de desplaçar-se a llocs com Vilafranca, Castelldefels, Sant Boi o Tarragona, a més del CAP de Sitges. Amb tot, el volum d’inoculacions és exageradament baix. Aquesta setmana s’han assolit els 2.000 vacunats a Sitges: si se seguís aquesta lenta velocitat no es vacunaria tota la població fins a finals del 2023. Entre divendres 19 i dijous 25 s’han subministrat 151 primeres dosis a Sitges, una xifra similar als 113 de la setmana anterior i ben lluny dels 579 de fa tres.

Notícies relacionades:
El subministrament de vacunes es redueix a Sitges a una setena part en un mes (23 de març de 2021)
Sitges està posant un centenar de vacunes al dia (3 de març de 2021)
Les persones vacunades ja superen la xifra de dos milers a Sitges i Sant Pere de Ribes (3 de març de 2021)
Les persones vacunades a Sitges i Ribes són ja prop d’un miler (12 de gener de 2021)
Sant Camil amplia encara més el nombre d’ingressats per coronavirus (11 de gener de 2021)
Las Magnolias i l’Ave Maria també reben la vacuna (8 de gener de 2021)
La vacuna ja ha arribat a Sitges i Ribes (5 de gener de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure