LOADING

Type to search

Actualitat

El català vol recuperar presència social

El Miramar, durant la presentació del manifes

Crear una taula lingüística per fomentar l’ús social del català. Aquest és el propòsit de cinc entitats de la vila –el Grup d’Estudis Sitgetans, l’Ateneu Popular i les delegacions locals de Plataforma per la Llengua, Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana–, que aquest dimecres han presentat el manifest Sitges per la llengua. El document vol ser l’embrió d’accions proactives per promocionar la llengua catalana en un context social que alguns estudis descriuen com “d’emergència lingüística” en diversos punts del país.

Els impulsors de la iniciativa es plantegen campanyes que impliquin el teixit cultural, esportiu, social i educatiu de la vila. Però, atenent a la seva naturalesa turística, posen especial èmfasi en el sector empresarial. És per això que també tenen previst reunir-se amb hotelers, restauradors i comerciants per fer-los partícips d’una diagnosi sensibilitzadora que, més que sancionar qui encara no incorpora el català entre el seu catàleg de llengües, vol potenciar l’ús de la llengua pròpia de Catalunya en positiu, com un valor afegit tant per a l’establiment com per a la seva clientela.

En aquest sentit, una de les metes que s’han fixat és que, a un any vista, les cartes de tots els restaurants de Sitges estiguin també en català. A més, per aconseguir-ho, ofereixen assessorament als negocis que no tinguin la capacitat de fer-ho per si sols.
El manifest Sitges per la llengua està obert a tothom que s’hi vulgui adherir. El text defensa que el català és “el pal de paller del patrimoni cultural dels sitgetans”.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure