LOADING

Type to search

Actualitat

El Catàleg Patrimonial es renova

L’olivera de Can Perico. F. Àlex Ferret

L’Ajuntament de Sitges va modificar al Ple municipal de l’abril el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg de Sitges. Una vegada resoltes les 25 al·legacions, de les quals se n’han estimat 17 i se n’han descartat 8, la mesura va tirar endavant gràcies als vots favorables del Govern –ERC, PSC, GS, SGI i EM–, sumats als de CVS i als tres regidors no adscrits (exmembres de Cs).

Amb l’actualització del catàleg es produeix una renovació de les normes i criteris vigents de protecció patrimonial, ja que, tal com reconeix el regidor d’Urbanisme, Eduard Terrado, “en l’actual hi havia algunes contradiccions normatives internes que deixaven desprotegits determinats elements”. El nou document passa de comptar amb 1.072 fitxes vigents de protecció a les 1.123 que s’han concedit en l’actualitat. S’hi afegeixen arbres, entorns fluvials, les platges, els aplecs, la Festa Major, el carnaval i llegendes sitgetanes.

A l’edició en paper d’aquesta setmana hi surten les noves incorporacions al catàleg, així com les opinions de tots els partits de l’oposició i govern. Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a iQuiosc.cat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure