LOADING

Type to search

Actualitat

El CDR de Sitges celebrarà una consulta sobre el procés constituent el mateix dia de les eleccions municipals

La votació també està prevista en moltes altres poblacions de Catalunya i vol ser la llavor de la futura constitució de la República Catalana

Inauguració de la plaça 1 d’Octubre de 2017 a Sitges

La secció sitgetana  del Comitè de Defensa de la República (CDR) prepara un nou referèndum vinculat al dret a l’autodeterminació de Catalunya per al mateix dia de les eleccions municipals. La consulta d’aquest cop se centrarà al voltant del procés constituent i ha de servir “per a manifestar el compromís i el full de ruta” cap a “l’emancipació de Catalunya” a través d’una nova constitució que “desobeeixi el marc constitucional espanyol”.

Amb el lema “26-M: Ho tornem a fer”, la votació està previst que se celebri en poblacions d’arreu del país i s’inspira en el referèndum autogestionat de l’any 2009 a Arenys de Munt, que acabaria sent el precursor de consultes similars en molts altres municipis i, particularment, de les jornades massives del 9-N i l’1-O. La papereta tindrà tres blocs: dos de generals –sobre el procés constituent i sobre la participació permanent– i un d’específic d’àmbit local per a cada municipi.

El CDR de Sitges convida totes aquelles persones que vulguin saber més detalls sobre aquesta votació paral·lela a les eleccions municipals a acudir a les paradeta groga que l’ANC munta tots els dissabtes a la tarda. A més, de cara al dia 18 de maig, també s’ha convocat un debat participatiu al Centre Cultural Miramar per a explicar les preguntes del referèndum sobre el procés constituent i per a decidir entre tots els assistents les qüestions i les possibles respostes del bloc sobre municipalisme. Els integrants del CDR sitgetà entenen que la nova constitució catalana no ha dit tenir “pares ni mares”, sinó que ha de ser “de la gent”.