LOADING

Type to search

Actualitat

El CIM presenta tastos de les diferents referències de Malvasia de Sitges

Una sessió de Malvasia Power del 2021

El Centre d’Interpretació de la Malvasia estrena aquest diumenge la segona temporada del cicle Malvasia Power. Es tracta de dotze tastos, un mensual, on els participants poden degustar diverses opcions de Malvasia, tant de producció local com de diferents punts del Penedès o, fins i tot, d’altres zones, com Itàlia, les Canàries, Madeira.

El Malvasia Power és una proposta que el CIM va estrenar l’any passat per posar en comú les diferents referències de Malvasia de Sitges. Els assistents tasten sis o set opcions en cada sessió, que tenen un fil conductor que permet relacionar els diferents vins. Per exemple, en la primera sessió de l’any (aquest diumenge al migdia), els vins a tastar són tots fets amb Malvasia de Sitges, però de cellers diferents de la resta del Penedès i d’anys consecutius: Llegat Llopis 2016 del Celler de l’Hospital de Sitges, Sasserra 2017 de Vega de Ribes, Malvasia 2018 de Torre del Veguer, Malvasia 2019 de Jané Ventura i La temptació 2020 d’Oliver Viticultors. A més, també s’oferiran dues sorpreses més.

Totes les sessions de Malvasia Power són al pati del CIM, on hi ha el Museu de la Malvasia, i estan conduïdes pel sommelier David Martínez i la coordinadora de l’espai, Alba Gràcia.

Actualment, hi ha més de 30 cellers diferents que elaboren Malvasia de Sitges. La majoria són del Penedès, tot i que n’hi ha algun d’altres zones, com l’Empordà. Generalment, són produccions petites (al voltant d’un miler d’ampolles) amb preus mig/alt, que han permès revaloritzar i posicionar la Malvasia de Sitges al mercat. D’aquests cellers, 26 van participar a la primera Fira Professional de la malvasia, celebrada el passat novembre a l’Hotel ME Sitges.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

També pots veure