El cinema aterra de nou al saló-teatre del Retiro

El Retiro ha tornay a projectar cinema des del passat cap de setmana, i ho farà per la porta gran, amb l’estrena de la segona part d’Avatar, actualment considerada la pel·lícula més cara de la història. Això ha estat possible després de l’entesa entre l’entitat i Cineclub Sitges. Tot i que el Retiro té a les mans un projecte de reforma integral del seu saló-teatre, les obres es retrassaran una mica més del que estava previst i no s’iniciaran fins passat Carnaval.

El fet que el Prado, que per una sèrie de condicionants, no pugui acollir l’estrena d’Avatar, i tenint en compte que ja té amb una programació cinematogràfica estable, ha permès que el saló retirista es converteixi, de manera temporal, en una sala d’exhibició complementària. En aquest sentit, Owen John Holden, un dels responsables de Cineclub Sitges, remarca que “programar a les dues sales permetrà que Sitges tingui una oferta cinematogràfica per a diferents tipus de públics sense entrar en competència”.

El retorn del cinema a l’entitat també forma part de l’objectiu de la nova directiva retirista, davant previsió de dinamització dels seus espais un cop finalitzin les obres. D’aquesta manera, aquest espai es convertirà en un auditori pensat per a poder-hi programar tota classe d’esdeveniments culturals, es podrà llogar l’espai per a la realització de convencions, i també podrà comptar puntualment amb una programació de cinema, com és el cas de l’acord actual.

En parlem amb major profunditat a L’Eco d’aquesta setmana. Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a iQuiosc.cat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats