LOADING

Type to search

Carnaval Festes

El Carnaval gaudirà d’un ampli dispositiu de seguretat

Hospital de campanya, l’any passat al Club de Mar

Al llarg de la setmana de Carnaval es preveu l’assistència de prop de 300.000 persones. Per vetllar per la seguretat tant dels visitants com dels 2.200 participants a les rues i es necessita una gran coordinació i sintonia entre els diferents cossos de seguretat i d’emergències.

Durant el Carnaval es faran diversos dispositius per al control de la venda ambulant, i de tinença i econsum de drogues. Pel que fa al dispositiu de la Policia Local tornarà a comptar amb el control de gossos que l’any passat va tenir com a resultat amb 47 denúncies i 47 actes per drogues.

L’operatiu comptarà amb un dispositiu de vigilància preventiva de Mossos d’Esquadra que inclou un helicòpter, coordinat amb dispositius terrestres, que sobrevolarà les urbanitzacions i els barris del municipi més allunyats per detectar i prevenir possibles robatoris a l’interior dels domicilis. També es comptarà amb un dron enviarà imatges en directe al CECOR sobre com es va desenvolupant la rua al passeig marítim i al passeig de la Ribera. Els Mossos també tindran un sistema d’antidrons per evitar que es facin servir drons particulars tal com regula la normativa i atenent que Sitges està a més, a la zona propera a l’aeroport.

Tot l’operatiu es coordinarà des del CECOR (Centre de Coordinació) que un any més s’instal·larà a la prefectura de la Policia Local de Sitges. Des d’aquest centre es rebran les trucades del 112 i estaran representants de tots els cossos de seguretat i sanitaris.

Ja fa deu anys que el Club de Mar cedia les seves instal·lacions al Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), perquè hi muntés el seu hospital de campanya, tot i que enguany s’instal·larà al Centre d’Atenció Primària (CAP), sí que hi haurà uns serveis mèdics d’urgència a la sortida de les rues, per atendre les urgències carnavaleres.