LOADING

Type to search

Cultura

El Club de Mar obre portes

La sala de socis del Club de Mar, en una imatge d’ahir, és l’espai que acull les noves propostes culturals i socials

Fa dos mesos va ser un concert de castanyoles; el darrer cap de setmana d’aquest mes, serà una exposició d’art amb degustació de productes de proximitat; i en les properes setmanes, una presentació d’un llibre. El Club de Mar ha activat un programa d’activitats culturals i socials, que té com a objectiu traspassar els àmbits estrictes de l’entitat i sumar-se a l’agenda local.

Tradicionalment, el batec del Club de Mar ha pivotat sobre dos eixos: la vida social i l’activitat nàutica. La primera reflectia el paisatge humà de l’entitat, integrat, fonamentalment, pel que es coneixia com gent de la colònia; és a dir, estiuejants de famílies benestants amb segona residència a Sitges. La segona, aportava sentit a la seva condició i ubicació i constitueix encara el seu principal actiu: l’escola del Club de Mar ha aportat recentment campions de Catalunya i d’Europa.

Ara, el Club de Mar vol fer un pas més i projectar-se com una entitat oberta a la realitat de Sitges, sense abandonar la seva condició. Les activitats culturals són una de les apostes orientades en aquesta línia i es presenten amb la voluntat de ser obertes a tothom, no únicament els socis. El concert de castanyoles, de fet, va deixar petita la sala d’actes i l’exposició de l’artista Canano programada per al cap de setmana del 26 i 28 de juliol preveu també la participació de diferents agents socials i culturals. El mateix sopar d’estiu –un dels actes socials més significatius del Club i que comptarà amb la presència de l’alcaldessa, Aurora Carbonell– serà enguany obert al conjunt de la ciutadania.

Per a la nova junta encapçalada per Benjamín Fiz, l’obertura social suposa un pas sense marxa enrere: “el club ha de ser permeable amb la societat sitgetana i viure de cara a la realitat local”. Des que va entrar com a president, el 30 d’agost de l’any passat, el Club de Mar ha sumat 24 socis més, fins als 476 actuals, que paguen 220 euros al trimestre.