El col·lectiu Groc & Lloc retira una pancarta de l’ANC i Òmnium

El cartell, que recordava que Jordi Cuixart i Jordi Sánchez porten més de 1.000 dies de presó, tenia el permís de l’Ajuntament i dels veïns

- Publicitat -

El grupuscle Groc & Lloc (groc enlloc), creat a Sitges durant l’any 2016 per a “eradicar la propaganda separatista de la via pública”, ha retirat, aquest dijous al matí, una pancarta que l’ANC i Òmnium havien col·locat al carrer Francesc Gumà “amb el permís dels veïns i l’Ajuntament”. Així ho ha exhibit el mateix col·lectiu espanyolista a les xarxes socials, en un vídeo casolà i un punt maldestre en què, malgrat l’intent de tapar la cara de l’autor material d’aquesta acció, s’hi pot apreciar sense massa dificultats que es tracta de Juan Ribas (mediàticament conegut com a Juan El Facha), líder i fundador de Groc & Lloc i vinculat a Vox i moviments nacionalistes espanyols d’extrema dreta.

Al cartell furtat s’hi veien els rostres de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez i s’hi recordava que porten “més de 1.000 dies d’injustícia” tancats a la presó. L’ANC i Òmnium han lamentat els fets i ja han reprès les converses amb el consistori sitgetà per a col·locar una pancarta idèntica en el mateix lloc o en un altre punt que sigui menys accessible i, d’aquesta manera, dificultar que pugui tornar a ser retirada. Les dues entitats sobiranistes també han posat els fets en coneixement dels seus departaments jurídics, que ja estan estudiant emprendre accions legals contra els autors dels fets.

Juan Ribas i el seu grupuscle Groc & Lloc ja han aparegut en algunes ocasions als mitjans de comunicació d’àmbit estatal per ser la “primera brigada de neteja de llaços grocs” de tot Catalunya i per haver estès aquesta pràctica en altres poblacions del país. A principis del 2019, poques setmanes després que Vox instal·lés una carpa a l’inici del carrer Sant Francesc que va requerir presència policial per la protesta de col·lectius antifeixistes, Ribas també va aparèixer en un extens reportatge al diari El Mundo per denunciar que li havien fet una pintada a casa seva en què s’hi llegia “Juan Ribas, pim-pam-pum”. Fonts del CDR consultades per L’Eco en aquell moment asseguraven que no tenien res a veure amb els fets i no descartaven que el grafit se l’hagués fet ell mateix “per tenir una mica de notorietat”.

Articles relacionats