El col·lapse sanitari, els turistes més buscats i la celebració de Sant Pau, a L’Eco

L’Eco d’aquesta setmana aborda el col·lapse sanitari, la priorització de la promoció entre els turismes que més gasten, els pressupostos participatius, les mesures per als sense sostre amb motiu del fred,  i la implantació d’energia reactiva en dependències municipals, entre d’altres temes. També dediquem una àmplia atenció a la celebració de Sant Pau a Ribes.

La crítica situació que viu la sanitat pública, però també la privada, a Sitges i el Garraf és motiu d’un ampli reportatge a les nostres pàgines. Exposem les mancances que hi ha, recollim experiències i molèsties d’usuaris i personal i detallem les necessitats.

La informació local també passa per les actuacions municipals per atraure el turista que més gasta, el trencament de Guillem Escolà amb Sitges Grup Independent, la proposta de la Generalitat per fer un aparcament prop de l’estació, la implantació de bateries de condensadors en edificis municipals, els resultats d’un estudi que alerta sobre la quantitat d’ozó en els mesos d’estiu i les mesures d’Ajuntament i Creu Roja per als sense sostre durant aquests dies de fred.

Aquesta setmana publiquem la segona part de les commemoracions del 2023, en un reportatge elaborat per Ignasi M. Muntaner. Les entrevistes d’aquesta setmana són a Josep Bertran i David Cuesta.

Les pàgines de L’Eco in English aborden la presència de Sitges a Fitur, la trobada de vehicles clàssics i presentació de Sant Pau a l’Autòdrom, l’accident mortal a la C-32 i la vaga a les llars d’infants municipals.

La informació de Ribes està especialment centrada en la Festa Major de Sant Pau. Hi dediquem una àmplia atenció amb diferents notícies i reportatges. També tractem la trobada de vehicles clàssics de diumenge passat a l’Autòdrom, els abocaments incontrolats a Mas Alba i la descoberta dels autors, la presentació d’Óscar León com a candidat de Valents, la mort d’un motorista a la C-32 i les noves propostes de formació al Servei Ocupacional.

A Cultura destaquem les exposicions sobre Joan Fuster i d’Ester Ràfols, l’escaneig en 3D d’obres dels museus, el teatre inclusiu del grup K.A.E., la presentació del llibre sobre la gent gran i l’estrena de la nova obra de la ribetana Cèlia Miret.

A Esports posem l’accent en el transcendental derbi entre el Cubelles i el Sitges, el posicionament d’aquest club contra la LGTBfòbia, la crònica de la Mitja i el Quart de Marató, la celebració del BTT Ribes i el Cros de Sant Pau, els reptes de l’Handbol Ribes, les derrotes del Rgbi i l’Hoquei Sitges i els diferents balanços dels equips de bàsquet. També trobareu els resultats i classificacions dels equips locals.

Aquesta setmana comptem amb les firmes d’Isidre Also, Carla Casalots, Laura Gómez Yll, Roger Gregory, Sophie Lascelles, Salvador Miret, Pep Moliné, Roger Montoliu, Míriam Ojeda, Aleix Ramírez i Montse Vico, a més de les fixes: Francesc Borderia, José Luis Gutiérrez, JYM, Josep Maria Matas, Vinyet Panyella. La contar és d’Anton Ferret. L’apunt és de Jordi Abellán. Aquesta setmana també col·labora el grup Locomotora 21

Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Articles relacionats