LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

El comerç i l’hostaleria pateixen l’efecte de l’onada actual

El comerç registra un retrocés respecte el juliol de l’any passat

Fotografia: Marta Juez. El carrer Sant Francesc, ahir diumenge a la tarda.

Sitges ha estat notícia els darrers dies per l’elevat número de contagis per Covid-19 que ha patit en les darreres dues setmanes, que l’han situat com el municipi amb més contagis i els índexs de més elevats de Catalunya. I aquest fet s’ha notat aquest cap de setmana, en el que hi ha hagut menys gent pels carrers de de la vila, i que s’ha traduït també en algunes cancel·lacions.

Els primers a notar la frenada ha estat comerç. Aquest cap de setmana els botiguers han notat una baixada de gent pels carrers, sobretot d’estrangers, i també menys moviment en relació a les setmanes anteriors. Dissabte es manté com el dia fort més de la setmana i ahir diumenge ja es va notar una baixada de l’afluència de persones. Els botiguers apunten que les vendes d’aquest juliol són més fluixes que les vendes del juliol de l’any passat, també en plena pandèmia.

Hotels i restaurants han patit algunes cancel·lacions en els últims dies, un cop les dades de l’onada van situar Sitges amb una expansió elevada dels contagis. Amb tot, les perspectives per a la segona quinzena de juliol i l’agost es mantenen optimistes. Així ho ha indicat el president del Gremi d’Hostaleria de Sitges, Oskar Stöber: “estan havent-hi cancel·lacions, però la veritat és que el ritme de reserves continua incrementant-se poc a poc, i sembla que cobreix encara les cancel·lacions. Hi ha establiments on es nota més i on es nota menys, però Sitges encara té una marca important i això es deixa notar en comparació d’altres municipis on hi ha major dependència dels turoperadors”.

Oskar Stöber també es mostra contrariat per les restriccions que ha patit l’oci nocturn i es mostra crític amb la Generalitat: “Per una banda, compliquen encara més la subsistència dels negocis, que ja arriben a aquest estiu molt tocats, i, per una altra, envien un missatge oposat al missatge que està fomentant la Generalitat de què Catalunya és una destinació segura, que ho és”. Stöber també afegeix que “no sembla que les restriccions a l’oci hagin acabat amb les reunions i festes que segueixen en espais públics o en domicilis privats”. El president del Gremi també ha reclamat posar en context de població turística els indicadors epidemiològics que pateix Sitges aquest juliol: “si els casos positius computen al municipi on es fan les PCR, però no es sumen al nombre d’habitants empadronats en aquest municipi el nombre de turistes o de persones que visiten segones residències, la incidència acumulada i el risc de rebrot han de ser molt més alts a municipis turístics”.

Notícies relacionades:
El nombre de nous positius continua creixent a Sitges i a Ribes (12 de juliol de 2021)
Tornen a obrir els locals tancats per l’onada de la Covid (12 de juliol de 2021)
Sant Camil restringeix visites, mentre conté el nombre d’ingressats (9 de juliol de 2021)
L’onada de Covid registra 451 positius a Sitges en només dues setmanes (8 de juliol de 2021)
500 joves assisteixen al cribratge massiu (8 de juliol de 2021)
L’onada de Covid afecta nous locals (6 de juliol de 2021)
Sitges serà objecte d’un cribratge massiu per aturar la transmissió de la Covid-19 (5 de juliol de 2021)
Sitges és el municipi amb major evolució del virus (5 de juliol de 2021)
L’expansió del virus afecta de ple a l’oci nocturn, però també al conjunt del turisme local (5 de juliol de 2021)
Sitges registra 127 positius en només 48 hores (3 de juliol de 2021)
Sant Camil es manté al marge de l’onada (2 de juliol de 2021)
El nou brot de Covid també afecta a locals d’oci (2 de juliol de 2021)
El contagi es multiplica per quatre a Sitges en una setmana (1 de juliol de 2021)
La pandèmia pressiona les platges (30 de juny de 2021)
Els nous positius registrats a Sitges ja estan en la vintena d’anys (29 de juny de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure