LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus Ribes

El confinament de Sitges i de Ribes i les noves obertures, a L’Eco

L’Eco d’aquesta setmana tracta la paradoxal situació actual de Sitges i de Ribes, en què han accedit a la fase 2 –com la resta del Garraf i de l’Alt Penedès–, però, en canvi, es troben en una situació de confinament en no poder efectuar moviments fora ni rebre-hi gent. Les 48 pàgines de l’edició setmanal també aborden altres temes relacionats amb l’impacte local de la crisi del coronavirus tant des d’una òptica sanitària, com humana, econòmica i cultural.

“En terra de ningú”. Sota aquest titular exposem la singular situació de Sitges i de Ribes, que estan obrint serveis amb la fase 2, però que en canvi no poden rebre gent de fora. En les pàgines següents tractem com està sent l’obertura de les platges, el desplegament de les terrasses i de quina manera està abordant el sector del comerç les mesures de seguretat i higiene. També publiquem un reportatge sobre el creixent turisme de caravàning i el seu impacte a Sitges.

En l’àmbit sanitari, recollim els resultats de les proves de PCR que estan realitat al CAP i al Policlínic i us expliquem com funciona i qui pot fer-se les. També tractem la situació d’aquest centre i del conjunt del sistema públic de Salut i exposem les històries d’un grup d’estudiants de l’IAB confinats a l’hostal Utopia i el cas de la sitgetana Teresa Capdet Roig, traspassada ara fa unes setmanes.

També tractem les opcions dels casals d’estiu a Sitges i a Ribes i us expliquem que el sistema de preinscripció escolar del curs 2020-21 fa fallida i deixa, provisionalment, diversos infants sense centre.

A les pàgines de L’Eco d’aquesta setmana també dediquem una atenció a l’impacte del manifest Unió per una situació excepcional, impulsat per diverses entitats socioeconòmiques; que la Justícia absolt l’ex-alcalde de Sant Pere de Ribes, José Antonio Blanco; que l’escola Agnès estarà acabada per al segon trimestre del curs vinent, i quines són les propostes per al connector verd dels promotors de l’Autòdrom, entre d’altres assumptes.

A les pàgines de L’Eco també recordem dos sitgetans traspassats aquesta setmana, Josep Pascual, Americano, i José Manuel Palacios, Palas.

Aquesta setmana comptem amb les firmes Javi Avendaño, Luis Enríquez Blanco, José Mari Bakero, Ferran Ferrer, Iván Martínez, Pepa Masó, Fran Moreno, Toni Muñoz, Pedro Palacios, Cristina Pérez, Edu Ripoll, Albert Sáez i Leo Stöber. Les contres són de Jordi Castañeda (Sitges) i Miquel Muç Vall (Ribes).

Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també us el podem portar a casa, si ens truqueu al 666 82 79 38. O bé, el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el pape

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS, HORA A HORA (FASE 2)