El consum d’alcohol dels joves de Sitges és superior a la mitjana

- Publicitat -

L’alcohol és la substància psicoactiva més consumida a Catalunya. Segons dades de 2019 i 2020 de l’enquesta domiciliària sobre alcohol i drogues (EDADES), del Ministeri de Sanitat, a Catalunya, el 8,9% de les persones entre 15 i 64 anys beuen alcohol cada dia –14,6% en homes i 3% en dones –, i s’estima que del total de morts del 2019, el 6% van ser atribuïbles a l’alcohol, en el cas dels homes, i el 2,5%, en les dones.

Pel que fa a Sitges, segons el Pla Local de Prevenció de Conductes Addictives de l’Ajuntament, aprovat el 2021, el 88,2% dels estudiants sitgetans de 14 a 18 anys han begut alcohol alguna vegada a la vida –en comparació amb el 77,9% del conjunt d’Espanya, segons l’enquesta sobre ús de drogues en estudis secundaris (ESTUDES) de 2020, també del Ministeri de Sanitat.

En parlem a L’Eco d’aquesta setmana, amb un ampli reportatge de dues pàgines, que presenta diverses dades. Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a iQuisoc.cat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats